11 Részvételi rituálé
Ez a rituálé együtt kell járnia azzal a személlyel, akivel távozik, vagy a kapcsolat, amellyel most véget ért. Ha partnere nem vagy nem akar részt venni a rituáléban, akkor ajánlott a 9. fejezetben a gyakorlatokhoz menni, mivel a kettő szétválasztásának rituálé kettő.
Ez az ünnepség a partícionálás folyamán tartható, annak érdekében, hogy valahogy vonalakat húzzanak a kapcsolatok befejezése után. Ezt megteheti, és sokkal később, amikor a múlt szenvedélyei csökkennek, emlékeznek arra a tényre, hogy a két korábbi partner között újfajta kapcsolat született. Mindenesetre új iránymutatásokat kell készíteni a jövő életére. Például két ember végez szertartást, majd egyetértenek abban, hogy nem látják egymást egy hónapra, majd találkoznak, és megbeszélik az új típusú kapcsolatok létrehozásának lehetőségét. Vagy rögtön a rituálé után barátokként küldenek az étterembe, és új barátságok születését rögzítik. Az is előfordulhat, hogy az elválás rituáléja után az emberek eltérnek egymástól, hogy soha többé ne találkozzanak. A legfontosabb dolog egy közös, kölcsönösen elfogadható megoldás kidolgozása.
Ez a rituálé felhasználható a gyógyulás utolsó szakaszának is, amelyet az emberek már régóta befejezettek. Ismerem az egyik párat, aki kihasználta ezt a rituálét a végső megbékéléshez egymással - és házasságuk nem nagyon tört ki - nem egy kicsit, de 20 évvel ezelőtt. Egyik kettő nem találta meg az igaz szeretetet ilyen hosszú idő alatt, de csodálatos: néhány hónappal a rituálék után mindegyik találkozott egy férfival, akivel később feleségül vette.
Nem számít, milyen konkrét célokat használsz a szétválás szertartásában. Intuitívan, akkor meghatározza magának, amikor a legjobb a magatartás. Mindenesetre a rituálé a megbékélés érzését eredményezi a történtekkel és a szabadon mozogni. A rituálé ideje és helye a legmegfelelőbb az Ön számára. Lehet, hogy inkább végre a rituális a családias légkör, a ház, ahol éltek együtt, vagy válasszon egy teljesen új helyen, mintha új korszak veszi kezdetét az élet útja - például a parkban, egy különterem az étteremben, még a templom kápolnájában. Ebből a célból válasszon egy napot az üzletektől és a felhajtástól. Jó gyertyafényes rituálét vagy zenét tartani, hogy megfelelő nyugodt, semleges légkört teremtsen, vagy használjon aromás botokat vagy virágokat. Sokan cserélnek olyan ajándékokat, amelyek a jövőben szimbolizálhatják mind a kapcsolatok befejezésének pillanatát, mind pedig a napok jó emlékeit. A legfontosabb, hogy elegendő időt fordítsanak az elválás rituáléjára. Adja meg a lehetőséget, hogy magad és partnered teljes mértékben beszéljen. Ezzel rituális egyesek végre kezdik megérteni az értékét kapcsolatok véget ért, vagy mélyen érzi őket: ez tapasztalható némi kinyilatkoztatást, hogy segítsen nekik igazán veszi a jó dolgokat, hogy nekik a teljes kapcsolat, és több szabad előrelépni. Elgondolhatod előre, mit fogsz csinálni a felosztás rituáléja után. Például menjen el a moziba, vagy hagyja el az egyházat vagy a házat, ahol volt az utolsó beszélgetés, és menjen el a különféle útjain. Jobb, ha ezt előre megoldjuk, hogy az ünnepség hatását ne érje "az, amit most fogunk tenni".
Általában a szétválás szertartása így megy: az egyik partner megkérdezi a kérdést egy másikhoz, és meghallgatja a választ. Ezután az első partner ugyanazt a kérdést választja. Így mindkét embernek megvan a lehetősége arra, hogy megértse, mi volt az általános a tapasztalataikban és milyen különbségeket észleltek. Miután a korábbi partnere megválaszolta a kérdést, elmondhatja neki: "Köszönjük, hogy elmondta nekem" vagy "Nem tudtam ezt (a). Nagyon érdekes volt (tanulságos, nagyszerű), hogy megtudja, hogyan látta Önt. Nem kell belevinnie a partner válaszaiba, kifogásolni őt, stb. Nem azért jöttél össze, hogy ismét vitákat kezdeményezzen, hanem óvatosan és nyugodtan figyeljen egymásnak. Ne felejtsd el, hogy a szétválás szertartását szeretettel kell megtenni. Az ön egyesülete megszűnt. Semmi sem változtatható meg. Mindkettőnek lehetőséget kap arra, hogy új szintre emelkedjen a szeretet és a jóakarat. Azt kívánom, hogy az elválás rituális segített, hogy teljes mértékben megértsék a jelentőségét ezekben az években, hogy együtt éltek, és lehetővé tette, hogy kiadja egymásnak őszinte hálát és örömöt.
1. Csak azért, hogy tetszene nekem, mondja meg, milyen kapcsolatba lépett velem.
2. Melyik idõszakot tartja együtt a legboldogabbnak?
(Esemény, közös élmény, megható pillanat)
3. Milyen eseményt, milyen tapasztalatot sértett meg bennem a bizalom, és arra késztette, hogy másképp tekintse meg kapcsolatainkat?
Megbeszéltük ezt a problémát abban az időben, vagy még mindig fájdalmas helyet találunk az Ön számára? (A kérdést feltevő személynek egyszerre kell mondania: "Sajnálom, bocsásson meg nekem" vagy "Remélem, hogy egy nap majd megszabadulhat a kellemetlen emlékezetből.")
4. Miért tetszett leginkább az életünkről? (Például: "családi életünk", "hogyan gyermeket neveltünk", "táncolni", "szex", "együtt utazzunk"). (Köszönöm neki.)
5. Milyen jó tettél az egyesülésünkről? Mit tanultál (tanultál)? Mit tartasz a legfontosabbnak, amit adtam? Hogyan változott meg (megváltozott) a szeretetünk miatt?
Például válaszolhat: "Számomra a legkedvezőbb az anyád gondja volt. Nekem nem volt ilyen, nem tudtam ilyen simogatást és törődést, amíg korlátlan nagylelkűséggel nem adottál nekem. Köszönöm, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy gyermek legyen. Ennek köszönhetően végül felnõttem. Köszönöm, hogy továbbra is vigyáz rám, még akkor is, ha máris fáradt vagy. Bizonyos értelemben megmentetted az életemet. Köszönöm neked, elég erősnek érzem magam, hogy új lépéseket tegyek az életben. "
6. Mondja el az általam szenvedett bűncselekményt, amelyről soha nem merted (nem merte) mondani.
Például: "Nem mentél kórházba velem, amikor abortuszt kellett volna tennie. Annyira megdöbbentem, hogy soha nem meséltem róla. Vagy: "Nagyon sértődtem, hogy nem akarta elvonni tőlünk a szüleimet."
Miután kölcsönös bűncselekményeket kértek, kérjenek egymástól a megbocsátásért. Például: "Sajnálom. Soha nem vette észre, hogy ilyen sértő voltál. Köszönöm, hogy végre bevallottad nekem.
7. Milyen megkönnyebbülést hoztak a mi szakszervezetünk befejezése?
Például: "Most már nem kell többet kitalálnom, akkor úgy dönt, hogy ajánlatot tesz nekem? Most már jól tudlak bánni veled.
8. Mondd meg, félsz attól, hogy valami, ami a kapcsolatunkban volt, nem lesz más (másik)?
"Mély érzések", "nagy szexuális kapcsolatok", "közös gyermekek, mindennapi kölcsönös gondok róluk."
Most találjátok meg a saját szavaitokat, hogy kifejezzétek annak köszönhetően, hogy szerettétek egymást (és bizonyos értelemben még mindig szeretik), köszönhetően az általuk megtanult és tanult együtteknek, most készen áll arra, hogy találkozzon az új szerelmével. Mondd meg egymásnak, hogy egy új szerelem soha nem törli el a szívedből a régi szeretet jó emlékeit, és soha nem szünteti meg a kapcsolatát, amely mélyebb szinten létezik köztetek. Most, mindannyian, itt az ideje átadni másoknak az előző egyesülésben kapott ajándékokat. Ideje haladni. Például: „Te olyan csodálatos gondomat, most úgy érzem, készen arra, hogy a szerelem-gyermek” vagy „te örömet nekem, mint egy nő adott önbizalmat a saját képességeit, és most fogok venni énekórákat.” Vagy: "Nagyszerű támogatást és támogatást élveztél pályafutásom során, és most kész vagyok vállalni a kockázatokat, hogy új pozíciót szerezzek, amiről álmodtam."
És végül, ölelés vagy csók egymással a szavakkal: "Köszönöm a szerelmét." Ha úgy gondolja, hogy ez így van, még hozzáadhat: "Mindig szeretni foglak."
Miután befejezte a szertartást, van előre tervezett, hogy van, menjen ebédelni együtt, búcsút az ajtó a ház, vagy jön ki a templomból, ahol végre a rituálét, búcsút és eloszlassa a különböző irányokba.
A rituálék után adjon magának egy kis időt arra, hogy letegye az érzelmeket. Ha úgy dönt, hogy nem látja egymást, akkor egy csendes sarokba menjen, és bízhat a naplójában azon érzésekkel, amelyek felébresztették az ünnepséget, és rögzítik a jövőre vonatkozó terveket is.
Remélem, hogy a szétválás szertartása, tisztelettel és jóindulat mellett, megnyitja az utat egy új boldog szerelemhez.
Ossza meg ezt az oldalt