10 Filmek, amelyekre lehetetlen nem szeretni a belmondo ria híreket
Az idő megváltozott, és a Belmondo egy cinikusról ironikus kalandorra vagy gengszterre vált át becsületes kémként vagy őrült kaszkadőrre. Bebel, ahogy a francia rajongók hívják a színésznek, már hazája kincse lett tiszteletre méltó 80 éve alatt. Oroszországban mindig "érzékeny" érzés volt az "összes francia" számára, és a Belmondo filmjei nem jelentenek kivételt. Project Weekend A RIA Novosti emlékeztet arra a tíz szerepre, amelyek miatt lehetetlen, hogy ne szeressék a Belmondo-t.
"Valószínűleg azt hiszem, egy pillanatra eljöttem: az én törött orrommal, lazasággal jöttem, egyszerű kabátban, és elfogadták." Egy új idő kezdődött a moziért. "
Az idő megváltozott, és a Belmondo egy cinikusról ironikus kalandorra vagy gengszterre vált át becsületes kémként vagy őrült kaszkadőrre. Bebel, ahogy a francia rajongók hívják a színésznek, már hazája kincse lett tiszteletre méltó 80 éve alatt. Oroszországban mindig "érzékeny" érzés volt az "összes francia" számára, és a Belmondo filmjei nem jelentenek kivételt. Project Weekend A RIA Novosti emlékeztet tíz szerepre, amelyek miatt lehetetlen, hogy ne szeressék a Belmondót.
"Az utolsó lehelet" (À bout de souffle, 1960)
Lövés a filmből "Mad Pierrot"
"Mad Pierrot" (Pierrot le fou, 1965)
Godard Belmondo többször is szerepelt, és az utolsó együttműködésük - az "Mad Pierrot" film talán még erősebb volt, mint az első. Bár a film idején kritizálták a túlzott, és a kritikusok szerint, az összeg az erőszak és az a tény, hogy a név közvetlen utalás Pierre Lutrelya becenevén bűnügyi №1 a háború utáni Franciaországban, bár a cselekmény a film semmi köze a történelem Lutrelya.
A még mindig az "Mad Pierrot" című filmből, 1965
Belmondo mondta sok interjút, hogy tetszett dolgozni Godard, és ezt a szerepet már többször kérte az egyik legkedveltebb. De az együttműködés nem folytatódott, Belmondo mondta az egyik régi interjúban: „Godard meglátogatott húsz vagy huszonöt évvel ezelőtt, majd megvette a film jogait a könyv Mesrina.” Instinct of Death „Godard vált érdekel, de szerette volna a filmben. most olvastam a könyvet, nézi a kamerát. akart készíteni egy filmet a színész akar játszani egy szerepet Mesrina ... ez volt a vége. Ezt követően, nem találkoztam vele. és azt megelőzően ... egyszer eljött hozzám, és felajánlotta, hogy csillag a film körülbelül egy srác aki ellopja az autót. "És anélkül, hogy többet mondana, evés ".
„Ha hallgatni más beszédű, kiderül, hogy én halt meg, miután” Mad Pierrot”. Igen, én még nem járt el néhány remekművét. De ha a között kellett választania egy film, ami okozhat izgalmat csomó sznobok, és a kép, hogy kapott volna a meleg jóváhagyását a nyilvánosság , Nem haboznék egy percet, hogy eldöntsem, mi lövöldözni.
- Páris ég? (Párizs brûLe-t-il. 1966)
Szerep - Yves Morand, Pierelot beceneve
Jean-Paul Belmondo a filmben "Is Paris burning?", 1966
A név a szalag adta az egyik „legendák” a második világháború: Hitler, felismerve, hogy nem tudta tartani Paris, elrendelte, hogy törölje le a föld színéről, és e célból küldött a város General von Choltitz. Nem sikerült a feladat, a város felszabadult a szövetséges erők és Hitler értesült erről, ez állítólag az úgynevezett von Choltitz dühösen követelte a választ arra a kérdésre: „Van-e Paris Burning?”.
Kezdetben azt feltételezték, hogy Belmondo játssza ezredes Henri Rol Tanguy (az egyik vezetője a francia ellenállás), majd ezt a szerepet adta Bruno Cremer, elsősorban a nagyobb külső hasonlóságot mutat a prototípus Kremer. De Belmondo maradt a filmben, mint egy másik fasizmus elleni harcos - Iva Moranda ("Pierrelot" álnév). Úgy tartják, hogy Belmondo szerepelt ebben a filmben, ragaszkodott nagy rajongója - Kirk Douglas, aki Patton tábornokot játszotta. A film másik tagjává Alain Delon volt: barátok az ifjúságából, a rivális színészek, gyakran a közvéleményben, ritkán találkoztak a sorozatban.
Belmondo nyolcéves volt, amikor a háború megkezdődött.
"A háború alatt elvettek tőle, visszatértem a Felszabadulás után, emlékszem az utcákra, vidám és izgatott emberekre." Valószínűleg ez a legemlékezetesebb dolog. "
A filmben a francia mozik egy másik klasszikusa, Louis Malm Belmondo, saját szavaival, "bolondot" játszott, és próbálkozott egy ruhadarabon is. Ez a jelmez drámája Georges Randal történetét meséli el: nagybátyja örökség nélkül hagyta őt, és megvetette őt a rabok miatt. Ám minden új rablás lelkében függőséget okoz, hasonlóan az alkoholizmushoz vagy a kábítószer-függőséghez. Belmondo meggyőzően megmutatta hősének erkölcsi romlását.
Lövés a filmből "The Thief"
Ami a nézők és a kritikusok értékelését illeti, akkor, ahogy gyakran történt, először a szalagot nem értékelték:
”... a tény, hogy a film nem menekülni. Ma ez a kép tekinthető az egyik legjobb, amim van. Van valami nagyon hasonlít a karakter. És én szemére az a tény, hogy ez a passzív. Mikor játssza a hülyét a képernyőn, és azt mondta nekem, hogy ez túl sok. és a film kiadása egy jól ismert kritikusa „Le Nouvel Observateur” Jean-Louis Bory azt állította, hogy elalszom útközben. "
"Sirens" Mississippi "(La sirène du Mississipi, 1969)
Egy lövés a filmből "Sirens" Mississippi "
A kritikusok szerint a kazetta mind a rendező, mind a színész kudarca volt. Amikor a film kijött, és a közönség és a sajtó találkozott cool: Belmondo hozzászokott gondolkodás a győztes szerepét, és nem egy megcsalt szerető, manipulált egy nő, és Truffaut mindig úgy gondoltam, a nézők főbírónak munkáját, és ha a film nem fogadják el, az azt jelenti, hogy nem sikeres volt. De egy idő múlva kezdik teljesen másképp nézni ezt a munkát. Ez a film volt a Belmondo és a Truffaut egyetlen közös munkája.
„Munka Truffaut nagyon szép volt, hogy szereti szereplők kudarca után a film írt levelében - .. tudom, hogy ő szeretett, hogy írjon levelet - elnézést, mi vonzott a történetet.”
A 70-es években a Belmondo legnagyobb sikere a "Borsalino" gengszter-szalag volt, ahol Alain Delonnal játszott. Kidolgoztak egy harmonikus duettet: a nyugodt és ironikus Belmondo, másrészről a komor, visszatartott Delon. Két barátjukkal játszanak, akik a Marseille-i gengszterektől kezdve kis feladatokkal kezdve fokozatosan irányítják a szervezett bűnözést a városban. De nem lesz boldog végződés. A végén a hős Belmondo öltek meg egy barátja előtt.
Lövés a film "Borsalino"
Delon volt a kezdeményezője a film, és amikor a kép kellett volna szabadítani teátrálisan a számlát, hanem az egyeztetett kifejezés „Belmondo és Delon a film ...”, írta „Alain Delon is ...”. Azt mondták, hogy ez konfliktust okozott a szereplők között (Belmondo természetesen nem értett egyet ezzel a megfogalmazással). A végén minden megoldódott, de később egyre több szereplő van egymással szemben, jön az új oka a versengés.
"Soha nem volt igazi féltékenységünk, különböző szerepeket játszottunk, és mindig is barátok maradtunk." A legendával ellentétben a Borsalino lövése jól ment. "
"Magnificent" (Le magnifique, 1973)
Szerep - Francois Merlin / Bob Saint Clair
A 1970-1980 Belmondo egyre járt komédiák, és a filmek egyre népszerűbbek a közönség, és nemcsak Franciaországban, hanem külföldön is: a Szovjetunióban volt őrülten népszerű „javíthatatlan” és a „Fényes” Philippe de Broca és "Monster" Claude Zidi (orosz szinkronizálás Belmondo által Nikolai Karachentsov).
A komédiáinak legjobbja a "Magnificent" szalag. ahol a színész játszotta a író François Merlint, aki megszállta a karakterét - szuper-kémes Bob St. Clair (vagy Sinclair angol nyelven), akinek szerepe ismét Belmondo. A forgatókönyvíró, Francis Weber visszavonta a nevét a kreditektől, és úgy döntött, hogy a rendező torzította az ötletét, de a szalag az adott év legmagasabb bruttó francia filmje volt, és még mindig népszerű. Belmondo ezt a filmet a legkedveltebbnek nevezi és hőséről beszél:
„Ez a karakter lenyűgöző számomra. Játszottam olyan sok nagy betűkkel, hogy minden úgy döntöttek, hogy én vagyok az ilyen élet. Anélkül, Philippe de Broca emberek talán elfelejtik, hogy én vagyok a humorista. Sajnos ebben a műfajban igen ritkán talál egy jó történet” .
"Szakmai" (Le professionnel, 1981)
A kém Jocelena Beaumont szerepe. egy politikai összeesküvésbe vonulva, nagyon jellemző a Belmondo szerepére, és mégsem lett "másik" a pontosan a színész karizma miatt.
Lövés a "Professzionális"
A legemlékezetesebb pillanatait a film -, aki később lett a tárgya paródiák (a legmagasabb formája az elismerés, ha egy kicsit parafrázisa Oscar Wilde) - természetesen az utolsó jelenet a film, amely kiegészíti a téma zenét Ennio Morricone. Chi Mai eredetileg a BBC TV-sorozat zenéje volt. Belmondo egyszer hallotta a rádión, és lenyűgözött, aztán javasolta, hogy használja a filmben.
Ebben az évben a képernyők antifasiszta komédia „ász ász” lett a legnagyobb bevételt hozó francia film körül otthon is csak „ET” Steven Spielberg. Ez a leginkább egyértelmű példája Belmondo kaszkadőr, de annak ellenére, hogy a siker a nyilvánosság, a film nem kerülte el a kritikusok és a támadásokat. Az a tény, hogy ez jött ki egyidejűleg egy szalag klasszikus francia mozi Jacques Demy, de a közönség választotta ezt a drámát, a bohózat a Belmondo. Mi lett a kritikusok számára, akik nagyra értékelték a Demi filmet, egy másik ok a megfélemlítésnek.
Lövés a film „Ace of Aces”
„A szem a párizsi értelmiségi néztem” joker-kaszkadőr. „Úgy véljük, hogy a komédia én nem a vállát, ezért úgy döntöttem, hogy lesz egy kaszkadőr. Mint elég lógnak a levegőben, hogy feltölti a filmet!”
Visszatérés Belmondo filmek. Trailer „Az Ember és a Kutya”
„Ez nekem, anélkül, hogy speciális effektusok volna,” - mondta Belmondo, hozzátéve, hogy hozzájárult, hogy csak azért, mert ő volt a lehetőséget, hogy játsszon egy öreg és gyenge személy, azaz, sőt magát.
"Egy ember és a kutya" - egy remake a szalag Vittorio De Sica "Umberto D." 1952. Elhagyott szeretteit maradt az utcán anélkül, hogy megélhetést hős vigaszt talál egyetlen barátja, a kutya, amely azt kéri és a „My Dog”. A heti Le Point, írta felülvizsgálatát a film: „... rázva a kép az emberi gyarlóság és a frusztráció, egy olyan világban, ahol az egyetlen célja az élet válik egy kutya.”.
„Az ő visszatérése - egyedi eset lenne a film történetét” - mondta Belmondo barátja, televíziós műsorvezető Michel Drucker. - „Nem számít, hogy ez egy jó film vagy rossz az országnak, az embereknek a France - ez azt jelenti, :. Jean-Paul jött vissza.”
Még mindig a film „Az Ember és a Kutya”
Felhasználó köteles nem sértik a vonatkozó törvények az Orosz Föderáció.
Felhasználó köteles tiszteletben tartja más megjegyzésírók olvasók és magánszemélyek hivatkozott anyagokat.
A levél kell tartalmaznia:
- Téma - Visszatérő
- Bejelentkezés felhasználó
- Magyarázat az intézkedéseket, amelyek sértik a fenti szabályokat, és ennek eredményeként egy mondatban.
Ha a moderátorok tartja vissza lehet állítani hozzáférést, ez fog történni.
Abban az esetben ismételt megsértése szabályok és visszazárás hozzáférés felhasználó nem lehet visszaállítani, a zár akkor befejeződött.