1. kérdés pap

Natalia, egy gyertyát a templomban - ez nem egy megemlékezés. Gyertya - ez csak egy támogatás imáinkat. 40 nap után meg kell, hogy nyújtson be egy feljegyzést a nyugalmat, a templom és a liturgia után feltétlenül gyászszertartást. Ha nem tudja, kérdezze meg a barátok -, de meg kell kötelezővé teszi.

ieromonah Viktorin (Aseyev)

Abbot Nikon (fej)

Natalia, hogy emlékezzenek a halott, és imádkozzatok azokért, - ez a mi feladatunk. Látogasson el a temetőben, persze, jó, de hogy imádkozzanak a halott a templomban a liturgia - a jobb. Ha nem megy a temetőbe, hogy a nap, majd imádkozni a templomban, vagy postai úton a jegyzetet a liturgia és egy gyászszertartást.

Szia, apa! Abból, amit történt, hogy megemlékezzenek a halott, és menj a temetőbe kell Radonitsa? És a másik nap az évben egy különleges megemlékezés a halott. Ezen a napon, azt jobban látni és hallani a szeretteinkkel? Vajon a többi napon nem lát vagy hall? És miért van az, elfogadott, hogy menjen a temetőbe, talán ez az, ahol látjuk a szeretteit, és egy másik helyen van? Azt hiszem, hogy látnak minket mindenhol az égen. Akkor miért ezekben a napokban elvezet minket a temetőben? És érdekes, hogy az általuk ténylegesen látott és hallott - mint ahogy mi itt élünk? Vagy ez többet tett minket az élet, hogy emlékezzen a szeretteinkkel, imádkozni? De, mint mondják a gyötrő zene kíséri az utolsó útját - aki keserűen, és így a sírás, és aki nem érdekel - és a zene nem változtat semmit. Elvégre, ez hasonló szellemben, hogy az emberek, és nem csak kötelességből, és így állandóan emlékezni és imádkozni.

Ljudmila, hogy mi van, vagy nem látja az elhunyt See - ebben sok vélemény, de most már tisztán, a Földön élő, nem tudjuk megmondani. Magától értetődik, csak egy dolog: egy láthatatlan lelki kötelék, persze, mindig ott van. Ami miért Húsvét után elfogadta, hogy menjen a temetőbe csak Radonitsa, azt mondhatjuk, hogy ez a hagyomány törvényes jellegűek: a kedvéért az ünneplés, öröm és fenségét Húsvét míg az Egyház nem elkötelezett magánhangzók imát a halottakért, és az egyetlen titok, az oltár előtt. De Radonitsa mi minden megy a temetőbe, hogy a halott, és hogy hirdessék az öröm, a Húsvéti üdvözlet „Krisztus feltámadt!” Ez a hagyomány nem annak a ténynek köszönhető, hogy az elhunyt, ahogy mondod, már ezen a napon látott jobb, mint más napokon, nem, ez azért van, hogy hangsúlyozzák a ünnepélyességét az ünnep. De ne feledjük, a halott, mindig meg kell, és az ortodox keresztény, figyelembe példáját Anyaszentegyház, amely méltóképpen a halott minden nap, minden nap is, még a húsvéti szezonban, otthon az ima emlékszik az elhunyt rokon.

Abbot Nikon (fej)

Napot, uram! Egy nap elmentem a templomba imádkozni, és tegye gyertya az egészségügyi és nyugalom. Megközelítette a gyertya, mely jelentenek a halott, imádkozzon a lelküket, majd felejtsük el, hogy el kell menni a következő gyertyatartó, hogy imádkozzanak az egészségügyi és ugyanazon a helyen ugyanazon a gyertyatartót gyertyát gyújtottak az egészségre, és imádkozott az egészségre. Aztán amikor az ima befejezése, rájöttem, hogy tettem egy gyertyát a rossz helyen, ahol ez szükséges. Szeretek leforrázott forró vízzel. Mondd, hogy nem okozott kárt az élő emberek, akiknek imádkoztam? Én nagyon aggódik!

Julia, legyen az ismert, hogy a gyertyák és az egészségügyi és a nyugalom lehet helyezni bármely ikon felett bármely helyen a templomban, és nem csak egy gondolná velünk: az egészségügy - Gyógyító Panteleimon, a nyugalmat - előestéjén vagy négylábúak, hol van, sőt, szállítani. Mi Éva? Azt tervezik - a keresztre feszítés, együtt egy nagy csillár. Így teljesen biztonságosan tesz egy gyertyát a pihenésre és a feszület előtt egy másik, nem csak a mi látható előestéjén. Gyertyát az egészségre vagy nyugalmi állapotban hozzuk Istennek egy kis megvalósítható áldozat, de mi is a kínálat gyertyák Isten szentjei, és az áldozatot, valamint a lelkes a jogalap közbenjárókat Isten előtt szomszédaink - és az élő és a halott . Röviden, akkor nem kell aggódnia, éppen ellenkezőleg, meg kell érezni szabadabb a templomban a kis előítéletek és viselkedési klisék, hogy olyan könnyen és meggondolatlanul átvett személyenként, még egyházi körökben.

Abbot Nikon (fej)

Anna, annak érdekében, és van egy templom, egy személy jött, és megbánták bűneiket. Bűnök letisztulhatnak csak az élet a bűnbánat. A halál után nincs bűnbánat a halál után - a jutalom, hogy egy személy kapja az életéért. Amint meg van írva az Evangéliumban „az igazak alig lehet menteni,” és mi fog történni, hogy a bűnös, aki meghalt bűnbánat nélkül? Persze, akkor könyörögni a halott rokonok, de ez nem elég ahhoz, hogy imádkozzanak csak 40 nap. Ezt kell szentelni egész életét. Meg kell lemondani minden bűnös törekszik, vezet az életed ájtatosan, rendszeresen járok templomba, bevallom, és kap a közösség, imádkozni a halott és a maguk számára. És így az egész életem. Ha lesz élni is, te magad is lehet menteni, és a ima, Uram irgalmazz, és a nagyapja. A halott nem tud imádkozni maguknak, ők számíthatnak ránk, és a templom az imádság. Isten mindig meghallgat minket, amikor imádkozunk őszintén. Még ha volt egy kis szünetet az imádságban, nem adják fel, tovább kell folytatnunk.

Üdvözlünk! Azt olvastam, hogy van egy ima bűneiért otmalivanii egy kedves, számomra ez egy nagyon komoly dolog, úgy érzem, hogy szükség van. Mondd, hogyan kell csinálni a kezemmel?

Tatiana, egy ima nem létezik, ezeket a szövegeket, hogy járják a kezében - „népművészet” a legrosszabb értelemben vett. Bánjátok meg bűneiteket, és imádkozzatok a halott, mert áldott az egyház, és nem jelenik meg a saját. Mi az, amit vártunk, nem teljesen eleget!

Abbot Nikon (fej)

Jó napot, uram! Saját gyermek meghalt születéskor (zsinór terei volt) miatt fulladás. Sok év telt el, és én nemrég hallottam, hogy az anya temette baba enni almát nem lehet a Megváltó. Igaz ez? És még egy kérdés: van rá szükség a gyermekem megrendelni a szolgáltatást? Hogyan kell emlékezni egy gyerek? Köszönöm.

Abbot Nikon (fej)

Kapcsolódó cikkek