2 fajta durvaság kulturális és pszichológiai

Ön megpróbálta megérteni, mit annyira fájt, hogy fáj? Nem találja a keresett választ, azonban fájdalmasan kérdezd meg magadtól: „Do vagyok paraszt? Mondtam megsérteni az embereket? Még ha úgy jön ki akaratlanul, öntudatlanul. "

Próbáljuk meg rendezni ezt a kérdést. Talán a leginkább logikus kezdeni a fajta durvaság. Ez egy kulturális és pszichológiai.

Durvaság lehet meghatározni, mint visszaélésszerű kezelését egyik emberről a másikra (a másik), ennek eredményeként, amely közvetlenül érinti a személyes tulajdonságok és jellemvonások; ha egy személy szándékosan helyezi magát a másik fölé, erőteljesen hangsúlyozza fölényét intelligencia helytelen kommunikáció és viselkedés a partner. Bárki, aki durva, nem tartja egyenlő, és a megfelelő okos, hogy valaki durva.

A kulturális durvaság egyszerű. Ha nem közvetlenül hívja a személy egy bolond, egy idióta, vetélés vagy egyéb obszcén szavakkal -, hogy minden rendben van.

Végtére is, tartom magam egy intelligens ember, és egy nagy szónok, aki tudja, milyen könnyen elérhető és érthető, hogy bemutassa az anyagot. Oly sok elérhető, hogy ez úgy értendő, hogy minden okos megfelelő személy. De mivel nem értem (és van egy jó véleménnyel volt önmagáról), akkor tartotta magát a jobb, én tudat alatt hívja közvetítője bolond.

Nyilvánvaló, hogy egy intelligens ember „rossz” lehet érteni, csak egy bolond. Egy példa erre szolgálhat egy szórakoztató mondja a gyerekkoromból: „Bolondok törvény nem írt, ha írsz, nem olvasnak, ha elolvassa, akkor nem lehet tudni, érteni, - ez nem így van.”

Azt hogy az Ön figyelmét számos mondatok, amelyek kívánatos elkerülni a használatát, hogy ne fájt a beszélgetőpartner: „Meg kell érteni.” „Nyugodj meg.” „Hányszor lehet ismételni!” „Nem értem!” „Nos, hogyan lehet nem tudja!”, „Mi van, ha nem ismeri ezeket az alapvető dolgokat. „” Ha mindenki tudta, az első szó!”. Ez a felsorolás messze nem teljes.

Pszichológiai visszaélés és tudja, sokkal összetettebb fajta durvaság. Íme néhány közülük:

A), amikor azt mondják egy személy nyilvánvaló dolgok, mint például :. „Tudod, hogy a Föld kerek” Tehát mintha hint szintjén az alacsony intelligencia - elvégre az Ön véleménye, hogy nem tudja ezeket a dolgokat.

De ha azt akarjuk elmondani egy elcsépelt triviális, kívánatos, hogy adjunk a mondatot: „Talán már (hallott, látott, olvasott, nézte) a ....” Csak akkor, ha a válasz legyen: „Nem, nem láttam, nem hallottam ...”, akkor van értelme megosztani ezt az információt valakivel.

B), ha kommunikál valaki kritika az absztrakt ember a harmadik személy. Például: „Sasha, tudod, az a személy, aki dohányzik, nem baj, hogy rontja az egészségét.” Ebben az esetben, ha Sasha nem dohányzik, a kifejezés számára egyáltalán értelmetlen, mert nem férnek hozzá semmilyen kapcsolatban. De ha dohányzik - helyesen ítéli őt sértő személyiségét.

B) tanácsot adni, ha nem kérnek;

D) tanítani didaktikus hang;

D), hogy próbálja meg nevelni valakit;

E) kritizálni az emberi érdekek és hobbi;

F) megtagadják, hogy javítsa, ha felajánlja neki a főnöke;

B) indokolni és megmagyarázni tetteikért. Például, az egyik közvetítője gyakran már vicc, azt mondta: „Ez egy vicc”, és ezzel akaratlanul hív egy bolond, mert csak a bolond nem érti, hogy ez csak egy vicc.

És), ha van szó, egy profi minden tevékenységi területen, durvaság van dícsérve és csodálat egy másik személy azonos tevékenységi profilja, mint az első szakember. Azaz, a jelenléte az író, lelkes csak beszélni róla, de nem a többi író.

K) nem működik az orvos ajánlásait, akkor tudat alatt úgy gondolja neki egy bolond. Végtére is, az idő nem elégedett, ezért tartja őket buta, rossz, alkalmatlan vagy értelmetlen.

Természetesen, ha már tudja, ki ad hülye ajánlásokat.

Lehet, hogy néhány pillanat hiányzik, de azt hiszem, az általános értelemben vett lelki durvaság nagyon világos.