100 szívek, bemutatták az olvasó, „az én Anna ...” - leveleket Tashkent
Ez az anyag már ki a „World News”, de sajnos, egy erősen rövidített formában, a korlátozott hely egy újság szalag nem lehetséges a nyomtatás teljesen. De itt is swing :-), ezért itt a teljes verzió.
Herman ... Ez a név szorosan kapcsolódik számos ország: Üzbegisztán - hazáját, Lengyelország - egy ország vált a második otthona Anna, Oroszország - itt Anna mega a 60-70-éves a múlt században, és Németországban - a hazája ősei, mert az énekesnő apja egy vérbő német. És hagyja, hogy a jelenlegi politika diktálja a szabályokat - ha nem osztja a szakember. Anna németül, így sokak számára a szerelem jelképe, a kegyelem és a jóság, mert az összes dalát voltak, hogy pontosan ...
... hamarosan visszatért a munkájához. Segítettem anyámnak körül. Ő hozta Anya iskolába, hogy tudtam megetetni. Amikor anyám jött az iskolába, az üzbég gyermekek kiáltotta: „Hoppá! Opa! Oyingiz Keld! Sizning kizingiz zhuda chiroyli! "
A napok Urgench meglehetősen nyugodt, de a helyi klíma nem alkalmas Anya: nyáron nagyon meleg volt, a nap nagyon felmelegszik agyag és homok.
... Ez egy forró nyári 1937. Anya megbetegedett, ő másfél évig. El kellett mennem vele Taskent kezelik. orvos diagnózisa - tífusz! Mi bérelt egy házat a régi része a Uzbeks. Amikor a tulajdonos látta Anna, azt mondta: „Ez pontosan az a láz, hozok gyógyszert.” Megadta a gránátalma héja recept, amit kellett önteni három csésze vizet és forraljuk, amíg csak egy csésze. Ez az ital olyan ital, amit adtunk Ana. Lassan, a lányom kezdett talpra állni ...
„Anna német. 100 emlékeket a nagy énekes „- bizonysága és emléke, akik elég szerencsések ahhoz, hogy tudja vele személyesen - rokonok, barátok és szomszédok, adminisztrátorok, koncert szervezetek az idő, a képeket mutatja Anna, újságírók, aki elvitte őt interjúk, és csak a nézők számára. „Prizmáján keresztül ezeket az emlékeket, olvasni a leveleket Anna, figyelembe véve a ritka fényképek, ha érintkezésbe kerülnek az Anna - a maga lelkét, az élet, a zene, a természet,” - mondja Ivan Ilicheva az előszóban a könyvet.
Herman turnézott Üzbegisztán kétszer - 1964-ben és 1979-ben. Találtam a régi újságokat bejelentések koncertek és csak interjú Anna üzbég sajtó ( „Az igazság a keleti” a május 15, 1979), amelyben az énekes azt mondta: „Most nem tudom, Taskent egyáltalán. A földrengés után, ő jelentősen bővült, frissített ... Láttam egy csomó esküvői felvonulások az utcákon. Ez szép, ez a város a fiatalok és a barátság, a város - kertben. A jelenlegi látogatás, mint az előző - emlékét gyermek- és ifjúság. Üzbegisztán, mert úgy vélem, szülőföldjükre. Köszönöm a tapsot, mosolyok és a vendégszeretet! "
Én is képes beszélni itt Taskentben, az emberek, akiket a sors bemutatott egy találkozót a német Anna és amelynek emlékei szerepelni fog a könyvben.
Kumush Razzakova, Tisztelet Artist Üzbegisztán:
- Együttesünk „Sado”, létre 1978-ban, gyakran próbáltak olyan épületben, ahol a koncertterem. Sverdlov. És persze, mindannyian előadások külföldi művészek - fiatal művészek - kell menni. Emlékszem 1979. Anna Herman túra! Azt várjuk, hogy mikor tudok élni, hogy hallja kedvenc dala az ő teljesítménye - „Dancing Eurydice”. Ez a dal egy másik bolygón! Lenyűgöző birtokában hangja!
Emlékszem, a teremben töltött csordultig ... én telepedett le a fiúk oldalán lépéseit a kijárat felé. És így ment ... A magas, karcsú, a haja ... Beauty! Több dal énekelt a kíséretében egy zongorát. Sajnos, a memória törlődik a részleteket, de emlékszem milyen elragadóan fogott a hangjára (I nagyon magas szoprán és a szakmai voltam annál érdekesebb hallgatni ezt a verziót), Emlékszem, hogy ütött a növekedés és a megfelelő lágy hangon, emlékszem , fonott a fejemben: „Ez - egy különleges ...”
Sajnos nem sikerült menni Anna titokban ... Csak nem volt bátorsága, bár akartam beszélni! Most talán, sajnálom, hogy ...
Erkin bármilyen gépelési hibák, költő, író, a Tisztelet Worker Kulturális Üzbegisztán:
- Szerencsém volt elég, hogy a híres countrywoman kétszer az életemben, és ezek a találkozók olyan fényes, hogy még ma emlékszem minden részletre ...
„Herman! - Nagyon örültem, - végül is mi, Khorezm „! Mi azonnal úgy döntött, hogy az énekes be kell mutatnia egy csokor virágot a honfitársaink. „Csak akkor van szükség a legmagasabb hogy virágot, Anna, elvégre nagyon magas,” - tanácsolta Julius. Mi azonnal kiválasztotta a mi történész-regionális szakellátási Kamildzhona Nurdjanov - magas, jóképű férfi.
És itt vagyunk a színek a hatalmas amfiteátrum a város Sopot. Helyünkre valahol a tetején, és nekem úgy tűnt, dobja el az alma - nem repül a helyszínre. Hogy őszinte legyek, nem vagyunk annyira koncert robbant látni akarták Anna Herman.
És bejelentette. Mit kezdett ováció - nincs szó! Anna lépett a színpadra, sokáig imádták. És az emberek, és mondjam, hogyan mozdult meg Juliusz Anna - az énekes Istentől, hogy ő küldött minket a földre jó.
Anna énekelt néhány dalt, két lengyel és egy - „Ave Maria”, ami után a szoba megint adott egy álló ováció. A Kamildzhon futott a helyszínre, átvágott a tömeg a rajongók, és sikerült nemcsak a virágokat, hogy az énekes, hanem mondd meg neki, hogy ezt a csokrot - tőle honfitársai Urgench.
Ez itt volt az első találkozó Anna Herman.
„Azt kell, hogy erre a koncertre!” - Azt mondogattam barátok és rábeszélte néhány ember, hogy velem, elment a koncertterem, az előzetes beszerzési virágok.
Természetesen a jegyek nem voltak a láthatáron. Én vagyok a felvigyázók: „Engedje meg, kérem, mi - honfitársai Mrs. Anna, csak egy pár nap Leningrádban today're így ma este!” Nem tudom, hogy több mint lenyűgözött - a szavak és udvarias bánásmód (üzbég talán egy kő beszélni! ), de csoda történt, és menjünk!
A csarnok tele volt. Még a felső szinten volt tele. Mi voltunk valahol a tetején, a sorok között. Anna volt a hosszú, fehér ruhában, nagyon szép. Sokat beszélt a munkájáról, a fordítás lengyel dalokat. Őszinte leszek, minden alkalommal gondolt volt, hogy szerettem volna lemenni, és eljutni a helyszínre egy kis szünetet a számok között. Ezúttal én elhatározta, hogy az énekes a csokrot is, és újra neki üdvözletét honfitársai.
Amikor végre a helyszínre, Anna csak éppen befejezte éneklés és átvette a virágokat. Felmentem a lépcsőn a színpadra, és tudta, mit mondjon semmit nem lehet: ő sokkal magasabb volt, mint én. Tól kétségbeesés tettem neki jel, hajolt, hogy Anna egy zavart mosollyal, hajolt, azt gondolva talán, hogy szeretnék, hogy megcsókolja. És én, hogy virágot, mondta a fülébe: „Lady Anne, itt vagyok egy csoportja a rajongók Urgench! Emlékszel egy ilyen város, „Anna mosolygott:” Persze, ott születtem! „És anélkül, hogy nekem időt, hogy visszaszerezze, elvitt a kezét, és hozta a színpadra:” Kedves barátaim, - mondta, utalva a közönség - ez a fickó jött Üzbegisztán Urgench, ahol születtem. " Mi taps csendült! Nem is voltam a saját. És Anna odahajolt hozzám, és azt mondta:
- Anna, tudod, ma indulunk haza éjjel ...
- Sajnálom, sajnálom ... - mondta - Add át üdvözletemet Urgench!
És ... megcsókolt!
Azóta sok év, Mrs. Anna sokáig nincs kapcsolat, de a hangja még mindig kellemes emberek, sokszor gondolok, amit valóban ez a gyönyörű nő küldött a földre a Mindenható ...
Prilipko Rice, a korábbi főkönyvelő „Uzbekkontserta”:
Érdekes, hogy amikor a magas növekedés és immáron egy erős gyönyörű hang, Anna nagyon csendes, sima és néha még beszéltek érzelem. Azt hiszem, ez annak köszönhető, hogy a természet és a szerénység. Anna szerénység nyilvánvaló volt rögtön a megjelenés. Két héten belül tartózkodása Taskentben, sosem láttam Anna fényes jelmezek - minden pasztell árnyalatok szerény. Még koncert ruha, amiben megjelent volna egy szürke, a másik - halványkék. Mind a közvetlen, szigorú, csak kis ráncok úgy puffasztott ujjú díszített egyikük. És minden előadás, ő ugrott a vállán egy gyönyörű krémszínű kendőt kötött nagy. A mindennapi életben, Anna viselt szürke nyári ruhát, és csak megváltoztatta a fehér blúz - valami sifon, pamut bonyolult hímzés az ujjakon és gallérral. Én még nem láttam, és fényesen festett ...
Emlékszem, idézték, hogy a rendező, Anna fizetni napidíjat (ha minden külföldi művészek kaptak napidíjat rubel, persze, de az alapvető fizetett díj „Állami koncert” a valuta az országba, ahonnan érkeztek). Bementem az irodába. Anna felállt a székéből, és köszöntött. Amo R. (igazgató „Uzbekkontserta”) mondta. „Ez az én főkönyvelő” Anna meglepődött: „Ez a könyvelő? Egy ilyen fiatal lány? Hogy mentem mindenhol, láttam csak az idősebb könyvelők ".
Mi ebédelt és vacsorázott látogató művészek a szállodában, és vacsorázott gyakran azonnal a koncert után az öltözőjében, és már a saját költségén. Dolgoztunk a helyszínen büfé étterem „Ziff”. A koncert előtt a backstage kiállított asztalok italok és ételek, a művészek bármikor tudott ételek és vacsora a szobában. Sajnos, én nem emlékszem, mi volt Anna az öltözőbe, de a vörös és fekete kaviár biztosan nem rendeltünk annyi.
Ne feledje, hogy Amo R. elment az irodában egy fiatal magas szőke megfordult - újságíró, aki engedélyt kért, hogy Anna Herman interjúban. Vele volt egy kicsi, fürge és koreai - a fotós, aki kérte a rendező, hogy a képek a mi archívum. Sajnos, még nem maradt a autogramot Anna, amit kaptam, míg az igazgatói irodába, a lányom tíz évvel ezelőtt adott néhány lapot a gyűjteményem barátja, amelyek között volt a fotót Anna Herman ... És ha a fájl „Uzbekkontserta” most - csak az Isten tudja ...
Ljudmila Chernikova, a korábbi adminisztrátor "Uzbekkontserta":
- A hetvenes évek végén - nyolcvanas évek elején dolgoztam a Hangversenyteremben. Sverdlov (jelenleg nem létezik), az volt a feladata a tartózkodás a művészek során előadások a teremben. Kíséret a város körül, hogy további rendszergazdák a túra.
Tehát május 1979 Herman érkezett Taskentben túra két hétig. Majdnem minden nap - két koncertet! 4-től május 10-adta a mi csarnokban 13 koncert!
Az első dolog, amit mondtam neki, akkor - ez a szokatlan szerénység, sőt félénkség. És ugyanakkor - elképesztő nevető kedv! Már arra is gondoltam tetszett jóindulatúan ugratás emberek. Például ez minden alkalommal, hogy vezessen be a festék a férjem: ő tette oly sok bókokat, és - egy hatalmas ember - nagyon zavart, hogy úgy tűnik, hogy jól szórakozott. Emlékszem, hogy ő gyakran sírt, ravasz mosollyal az ő irányába: „Lyudochka, van egy ilyen csodálatos férje! Ez a magas, jóképű, figyelmes ... És hol találtad ezt? "
Nyilatkozat Anna alig mond semmit, tudja, hogy volt ilyen meleg, fenntartva udvariassággal. Nem tudott beszélni a koncert, a dalokat, de a magánéletéről - nincs. Azonban egy kisfiú azt mondta, hogy ő szereti a rossz, és hogyan kell szétszedni a játékok.
Az Anna Herman egyáltalán nem volt „sztárság”. Nem jelent gondot körül, és még elnézést kért minden kérését. Emlékszem, hogy nem sokkal a koncert előtt Anna taskenti meglátogatta az egyik híres jugoszláv színész, úgyhogy csak a pooped, és az öltözőben senki nem fog jönni, és idegenek a színfalak mögött, távolítsa el, és fodrász a legjobb sürgősen biztosítani ... Utána Anna nem termelnek egy angyal benyomást ... Ő felöltözött és nem festett frizura. Még mindig nagyon emlékszem, hogy ment a színpadon: végig az utat, még az egyszerű munkások - mechanika, barátságos fejbólintással és mosolyogni, mint egy jó barát. Mindig megjelent a színen egy nagy hangulat, az öltözőből, hogy már folyamatban volt egy különleges, pozitív hozzáállás.
Egy este a férjem meghívott minket vacsorára Anna a régi város, a „The Pit” (jelenlegi Chagatay), amely a magán kunyhók és még készített egy csodálatos Shashlov mindenféle. Anna egyetértett öröm. És itt vagyunk egy kis asztal, egy kis udvar. Az asztalon - a szokásos olaj ruhával, hagyma, ecet egy csészealj, pialushki tea, forró süteményt ... Hozta grill, és az egész kiömlött egy illat, amely Anna kiáltott fel: „Hogyan finom!” És enni (ő csak evett, és nem eszik ...) , mondogatta: „Hogy finom! Nem ettem egy kebab „és szolgálja a Uzbeks mondaná!” Rahmat, zhuda yahshi „(” Köszönöm, nagyon jó! „). Miután a grill, bejött még jó hangulatban újra lett podraznivat férjem zavarta teljesen ... És persze, nagyon hálás a csodálatos estét.
Májusban Üzbegisztán aktívan dolgozik a gyapot területeken, és gyakran, hogy emelje fel a lélek a gazdák, meglátogattak egy helyi pop művészek, valamint a nagyon kevés a látogatók. Nem mindenki egyetértett, hogy énekelni nem ismert, milyen körülmények között, és a még szabad. Hannah megállapodott egyszerre, amikor hivatalosan felajánlotta, hogy egy jótékonysági koncertet a területen. A mező volt oldalán Djizzak, Km 50 Taskent. Ehelyett a jelenet - a teherautó, borított szőnyeg, a közönség - fáradt gyapottermelőket. Emlékszem, hogy Anna egy világos ruhát közvetlenül a térd alatt, a haját húzta vissza egy kis „farok”. És énekelte nem rosszabb, mint egy koncertteremben! Minden a lelkiismeret, mindent - a szív! Bár nem volt zenekar, csak a tekercs magnó hangszórókkal ...
Emlékszem, valahol az elején a túra, Anna jött egy nap Lev Leshchenko, az egyik koncert, amelyen részt vett a felső vezetés Üzbegisztán végzett egy duett Anna „Echoes of Love” és a „remény”.
Sajnos, Szamarkand, a két nap nem mentem vele, ment Raisa Raimovna Brodyansky - vezetője külföldi osztály „Uzbekkontserta hogy” ellenőrzött az „a” és „a” minden lépését látogató művészek. Nem látogatott Anna és a vendégem - valahogy nem történt meg. Néztem csak a tea, hogy a rendező „Uzbekkontserta” Amo R. Nazarov.