20 Tények Montenegró szemével oroszok - faktrum
1. Montenegróban, nagyon szereti a gyerekeket. 12 órakor a bárban, akkor láthatjuk, játszó gyermekek babák külön asztalnál, amely abban az időben a játék leesett a földre a szemüvegét, csapos csendben tisztítsák meg a rendetlenség, és a gyerekek is játszani.
2. A montenegróiak nagyon jó emberek.
Lehet végtelenül kérni a helyi út - akkor türelmesen elmagyarázza, hogy minden eszközzel. A piac az eladók feltétlenül valami, amit teszünk egy ajándék. Souvenir eladók is kapsz valamit választani, ha vásárolni őket egy kicsit jobban, mint mások. Próbáltam meggyőzni pincér egy kávézóban, hogy eladja nekem egy korsó sör (Kellett egy üveg bögre, mint egy ajándék, és ajándéküzletek csak eladott kerámia), nem tudta először megérteni, mit akarok, de aztán azt mondta, hogy jöjjön holnap. Futottam az, ő adott nekem egy zsák tele az újság, hogy ugyanazt a bögrét, én kezdte piszkálni neki pénzt, ő megfogta a kezemet, és azt mondta: „Gyere este, mi lesz a jó zenészeket.”
3. montenegrói nyelv intuitív orosz. „Zár-nyitott” - zárt-nyitott „cup” - egy pohár, de a „üveg” - ez egy kancsó vagy korsó. "Apoteka" - a gyógyszertár, a "dicséretet" - köszönöm, "imádkozni" - kérdezem, "Lepo" - ez szép, "Chao-chao" - szia, szia. Egy hétig meg lehet szokni, és indítsa el a saját orosz nyelv helyezze montenegrói szó.
Nagyon meglepődtem, amikor az eladók tiszta orosz mondod válasz: „Nem értem az orosz nyelv, annyira bonyolult.”
4. Szinte minden Budva Riviera, akkor séta a strand előtt. Minden strand kapcsolódik egy alagút a hegyekben, az építkezéseken, stb ideje, persze, hogy lesz egy csomó, de a túrázók - .. A leginkább azt. Mi véletlenül járt a San Stefan Budva kezelni a teljes három órát.
5. A montenegróiak nagyon szereti énekelni. Énekelj minden: idegenforgalmi buszvezetők, idegenvezetők, szakácsok, morozhenschitsy, a személyzet szállodákban.
6. A disco Montenegróban nem fogadják el, hogy a tánc, hogy jöjjön „lógni”. Kicsik nagy táblázatok, hogy rájuk az italukat, és ez körülbelül ezek a táblázatok minden, és „lógni”, egy kis tánc. Bejáratánál a sávok vonzó lány, osztogatnak szórólapokat, és csak alig keverés. Számunkra, az orosz, akinek animátorok általában táncolni úgy, hogy úgy tűnik, hogy azok folyamatosan veri sokk, ez nagyon furcsa néz.
7. Élelmiszer Montenegróban hihetetlenül finom. És az adagok hatalmasak. Ott rendelésre egy tál két személyre. Mi volt egy barátom, hogy nem illik, mert homlokegyenest különböző ízek az élelmiszer, és a végén sírtam át carbonara tészta, mert nem tudtam befejezni eszik meg, és én nagyon sajnálom, hogy részt vele.
10 € a kávézóban lehet sokat eszik a jóllakottság. Mert 1,5 € megvásárolhatók az utcán egy finom szaftos pizza. Piece is nagy méretű, hiszen pizza maga akkora, mint egy kocsi kerék.
8. Ha a csapolt sör nem, akkor a legvalószínűbb, akkor hozza még gúnyos főzőpohárba 0,33 és 0,25. Ezért előnyös - és olcsóbb, és ízletesebb - megrendelni a helyi sör csapolt 0.5.
9. A piac akkor megpróbál mindent sajtot és húst a helyi közösség. Sajtok van egy hihetetlen szám.
10. A szupermarket zsákok kulcs nélkül a sejt. Ne fáradj azzal a követelménnyel, hogy adjon ki védelmi kulcsot. Ott csak nem történik meg ellopni.
11. Nos, nem tette lopni! Nyáron, a kávézó az utcákon a táblák éjjel maradjon állva étkezőgarnitúra: só, bors, olaj. A strandok az emberek biztonságban maradt a napozóágyak nem olcsó elektronikus szerkentyű és fröccsenő a tengerben.
12. A kavicsok a strandon különböző méretekben. Ha a központi strand Budva nagy, mint ahogy azt a fekete-tengeri, ugyanazon a helyen, de a strandon a Mogren 1. és Mogren-2 nagyon kicsi, mint a homok. És megy a boka esik bele.
13. A tenger hőmérséklete változik nagyon gyorsan. Mikor jön a hideg áramlás, még a nyári melegben a tenger lehetetlen menni. Legs csak elzsibbadt. De mint általában, egy-két nap a változás, és akkor üljön a vízben bezvylazno. A tenger nagyon sós és tiszta.
14. Annak ellenére, hogy a montenegróiak maguk mondanak a nemzeti lustaság, de a valóságban ez nem így van. Hét reggel ők már tiszta zeneszámokat a boltok, és úgy működnek, amíg a az éjszaka közepén.
15. Biztonsági az utakon. A gyalogátkelőhelyek, akkor gyalog szinte nem nézett az út, van készül átadni a gyalogosok. És akkor is, ha lehet húzni az átmenetet, mint a teknősbéka, senki sem lesz kétségbeesetten dudál és átok van. Akkor át az úton anélkül, hogy gyalogos-átkelőhely. És ha hiányzik - azt mutatják, a hála jeléül, hogy a vezető a hüvelykujjával.
Drivers vannak nagyon óvatos, mert a büntetések magas, és a nélkülözés a jogot, hogy egy nagyon könnyen.
16. A sok templom. A legtöbb ortodox és egy kis katolikus.
17. Fizikai montenegróiak változatos. Attól függően, hogy a gyökerek. Mégis, a vérben ezek törökök, olaszok és szlávok. Ezért is találkoznak, mint teljesen sötét bőrű fiatalember, kék szemű és szőke.
18. A montenegrói gyászjelentések végbe a fák, és a speciális információs standok.
19. Éjjel járni biztonságosan. Akkor úgy néz ki mint bármi, senki nem fog hiányozni fogsz kezet, kiabálva: „Natasha”, és húzza őket.
20. Ha él szobák konyhasarokkal, egy este öt órakor a mólón meg lehet vásárolni a friss fogás a halászok: rák, polip és a hal. Ha étel nélkül élnek, akkor eladási csak főtt rák. By the way, én nevezem garnéla már nem fordult a nyelvet. Mivel ezek az állatok hosszú tenyér és vastag kolbászt. Ha ez - garnélarák, hogy a „mag” árul nekünk.
Mint a bejegyzést? Support Faktrum kattintással: