1 - Rokonok és barátok
Salih várt Sunagata esténként hallgatta a csendet. „Nem, nem létezik” - motyogta az orra alatt.
Ha valaki várta még lelkesebben, így volt Fatima. Azt már régen, bujkál az anyja, kezében egy köteg holmiját Salih és most az egész uralta örömteli várakozás. Nézte, boldog és Salih.
Szeretetről Sunagata és Fatima a falu hiszem társaik. De az indulás a srác a növény beszélni róla elakadt. És hogy Sunagat vissza kellene mennie, és hogy egy fiatal lány vele, csak annyit tudott, nagynénje.
Sunagat megígérte, hogy visszatér egy hónap alatt. Egy hónap telt el, ment a második, és még mindig nem. Salih és Fatima számítottuk nap és remélte: hamarosan jönnek ...
Eközben a hír terjedt aul: Usman bei akarja, hogy gondoskodjon a házasságot Talha Fatima. És egyre többen megerősítették a hitelességét ezt a hírt.
Mi Sunagat és Fatima kinyúlt egymáshoz, hogy találkoztak, nem volt titok, és Talha. Nyáron ez nem csak főtt a harag, de bármit is mondani Sunagatu nem mernek. ellenfél Care Plant kioldotta a kezében, Talha felbátorodott hűlni értelemben Fatima, árulja el, hogy ő aul kellemetlen pletykák. Pletykák nem ő maga vitte a voltak emberek, készen áll, hogy neki egy szívességet. És folytatta Tashbatkanu beszélgetések:
- És hogy valami Sunagat, házas. A gyárban vett Mária mint a felesége.
- És, talán több is. Vannak ugyanis azok - legalábbis egy érmét egy tucat.
- És úgy tettem, mintha agglegény, egy csaló.
- És még a Fatima állítólag megígérte, hogy feleségül.
- Miért, feleségül, elhinni Zimohirja!
- Pustobroh, hogy kicsoda ő.
- Gondolod, hogy Fatima fog menni erre!
Elérte ezek a tárgyalások, hogy Fatima, szabdalt a szíve, bár ő, és nem hisznek. Ami Salihi, így hallani egy hazugság, ő azonnal megpróbálta eloszlatni azt. Csak egy nem volt ereje - állni az egész utat a Osman-bég, aki úgy döntött, a pletykák szerint, hogy a lánya szűkül Sunagata.
Ugyanakkor azt Usman-határozat által, amit tulajdonított, tanult szinte az utolsó a faluban.
Egy nő beszélt a közelgő állítólag udvarlás a Faqih. Fakih habozás nélkül esett:
- Mi van, hogy ezt a tevékenységet, ha és udvarolni? Emberemlékezet szokás élő udvarlás lányok.
Ebből arra lehet következtetni, hogy ez ellen Talha semmi.
szavai azonnal hozta a feleségét Usman-bai. Ez Kezünkben a pillanat, beszélt a férjével a házasság fia:
- Mit kell keresni valahol, meg kell, hogy igen, hogy házasodjanak össze ezen Fatima. Ahmadi a Faqih kész tolta a lánya a házban. Valószínűleg nem sok kéri. Vegyünk egy lánya egy másik falu messze hlopotnoy.
- Ez igaz, - vállalta, hogy Usman-bye. - Hát, ha tetszeni fog, és én szeretem.
Boldog az ő engedélyével, a felesége dicsérni kezdte Fatima:
- Girl on szorgalmas csoda, mert semmi nem vállalja - az összes itteni, farm fuqaha ő vezeti. Ezen kívül, egy szép arc, a sikertörténet ...
Kevesebb, mint egy hét után ez a beszélgetés, mint az Usman-by hívják, hogy látogassa meg a legközelebbi rokonok. A cél az volt, gyűjtemény - konzultáljon kapcsolatban a közelgő partnerkereső.
- Hívtalak tanácsot fontos üzleti, - mondta, miután a húst, mielőtt teát szolgálnak fel. - Ha Ahmadi ítélt minket emberi egyenlőek E önmagában, azt hiszem, most már házasságot velük. Ahogy nézzük ezt?
Usman-by megállt, várta a választ. Hallottuk cheers:
A résztvevők megállapították, hogy a ház jól választott partnerkereső. Ebben az esetben, a nővére Usman Bai fel, hogy nem kétséges, az egyenlet nem kell.
- Mit tud felmutatni ilyen Ahmadi, ami nem a tiéd?
- Igen, - Felvettem a bátyja - mindössze annyit egyaránt. Ő tizenkét tehenek utódok, hét vagy nyolc igáslovak - ha a szám ugyanaz. Mi van, ha ez meghaladja, úgy, hogy csak, hogy a méhészeti csalánkiütés még több ...
Talha és Fatima a beszélgetés nem tettek említést, mintha az a kérdés, a sorsa a babák, hogy a kislányok játszik az ablakok alatt, és egy életet élni egy fedél alatt volt Usman-bye, és Ahmadi.
Másnap reggel, Usman bei zazvat Myrzahana neki, és úgy döntött, hogy küldje el az előzetes tárgyalások során: a munkát ő, mint mondják, mindig vrastopyrku szárnyak és a farok felálló, a férfi rájött, ész és joker mellett megszokott Ahmadi.
Myrzahan készségesen elfogadta a felkérést, mert bármilyen közvetítés lett a hivatása. Gyorsaság aki nem rendelkezik: az egyik lábát - itt, a másik - ott ...
Este, amikor alkonyat esett, Myrzahan ment tárgyalni. Fatima látta sietve ment a házba, és felment a kamrába. A kezében Myrzahana - személyzet, az egyik lábát felhúzott gyapjúzokni, a másik - felszabadul. Így megy, hogy a mérkőzés. „A fejemben!” - ő azonnal kitalálta. Azt vetették a láz, és azonnal - a hideg.
Jelentkezzen be a felső szobában nem merte, de talán nem lenne megengedett - ott zadornuv függönyök, a villanykörte Myrzahan, Ahmadi, és Fakih leült teázni.
Fatima kiment az udvarra, kúszott a kerítés mentén a szalonba ablak kihallgatni a beszélgetést szülők későn érkezett. De úgy hangzott, mintha azt mondta, amivel a fejét egy hordó - a szavak beolvadt az érthetetlen zörej, néha félbeszakította a nevetés. Nevetés meggyőzte, a helyes találgatások és vezetett kétségbeesés: „Minden elmúlik ... a fejem!”
Nem hallgat tovább, kiszállt, kezében a kerítésen, vissza, elmentem egy másik része a ház, és dobott az ajtó horog.
„Conspiracy ... összeesküvés ... - csapott a halántéka vérben. - Ha én nem összeesküdtek - nevetett volna ... "
Leült az ablakhoz, és leült egy hosszú idő, így nem vakon, nehéz lélegezni.
Sötét kívül, egy pohár veri szél tépte a lélek üvöltése csúnya. Közel békésen alvó testvér és Fatima és magányos és szomorú, és rettenetesen.
„Sunagat Sunagat ... ... Miért nem jön ki, hogy miért. "
Nyári találkozott vele felbukkan emlékére Fatima homályos látás. Vajon ez vyave nem álmodtam? Nem, nem egy álom: Fatima emlékszik mindenre mondta, és a szeme, és a mosoly, és az ő izgalom, és hogyan szíve dobogott, amikor azt ígérte, hogy visszatér.
„Miért nem jött vissza? Vagy talán csak az úton, megy nekem? Még holnap már túl késő ... Van minden készen. Meddig fog kijutni a törzsön csomót! És a hegyek, az erdő - nem lett volna utolért bennünket, és nem egyhamar található. És akkor senki sem választhat el minket. Sunagat! Nem, úgy érzem - nem jön. Mi a teendő, mit kell tennie. Ne engem hibáztass, Sunagat. Még mindig szeretlek, és örökké szeretni foglak. De ha nem jön, akkor csak magát hibáztathatja. My harag olyan nagy, de én még mindig szeretlek! Ó, mennyire fáj a szív. "
Fatima kiáltott, fejét az ablakpárkányon. Próbáltam sírni csendben, hogy ne hallja, nem ébred fel nővére, hanem egy csomó, a megközelítések a torok, a meggyötört őt, és néha nem tudta visszatartani a zokogást.
Könnyel bár úgy érezte, egy kicsit megkönnyebbült. Fatima mellett hevert a kis húga, megpróbált aludni, de aludni nem megy. Feje rajzottak a gondolatok. „Sunagat Sunagat ... ... Miért nem jön. Holnap már késő .... Van idő a mai napon ... woo, ez nem az esküvő holnap. Valószínűleg egy hét menetben ... tovább »
Mögött a kályha kezdett unalmas dal krikett. Fatima, leküzdeni a keserű gondolatokat vált elviselhetetlenül fájdalmas. Úgy tűnt, hogy a sötétség megnyomásával, kihajította az ágyban, és megpróbálta lerázni ezt szomorúságra.
Podorgali az ajtó, hallotta az anyja hangját:
- Fatima! Perelyag a kamrába. Bagan hívott minket vacsorára, megyünk, és a te testvéreid, a ház nem ...
„Ki éjfélkor gyűjt vendégek? Kell mentek konzultálni”- mosolygott keserűen és várakozás után egy ideig ment a felső szobában.
És a ház, a Baga-bai igazán voltak a vendégek. Ők már régóta gyűjtött és bágyadtság számítva egy megkésett Ahmadi - azért, mert nem nyújtott vacsorát.
Evett - ittak, kezdett eloszlani. Ahmadi által tartott hüvely Shagiakhmetov: ne vegye be időben, ülni a szamovár.
De ez nem volt tea. Ahmadi mondta a vágy, hogy feleségül Ousmane Bai Talhah Fatima. Három gazdag ember testvére kényelmes tárgyalt hogy elfogadható-e, hogy egy ilyen kerítő ...
Reggel Fatima szaladt Salih, megosztott, sírva fakadt, a találgatások.
- Ma, valószínűleg fog megegyezni mindent. Athy tegnap ment nagybátyjához Bagan, konzultálni ...
Felemelte könnyes szemmel, a szem mit tegyen most.
Saleh nem tudta, mit mondjon. Arról panaszkodott, Sunagata:
- Ne gyere ... Nos, ez szükséges - még mindig nem jött! Vegye semmit, így mindent a világon elfelejtette. Minden a saját édesapja.
Szavai nem vigasztalja a lány. Fatima még hosszú nem tudta megállítani a könnyeit, ült az arcán a kezében. Végül egy kicsit megnyugodtam, hátranézett Salih.
- Nem, Salih apai! Nem úgy, nem fogom venni ezt ... a gyűlölködő ... Legyen akár megölni - nem megy ki. - És csökkentésével hang, tette hozzá: - Megyek Sunagatu, hogy a gyárban. Keressétek meg valahogy ...
Salih nem volt meglepve, mint egy merész döntést. Csak észre, hogy a legjobb dolog, hogy elérje a Lovas úton, néhány fiú - fogja vezetni a ló vissza.
- Nem, egyedül megyek, gyalog, - válaszolt a lány. - Úgy érzem, a hajsza - elrejti az erdőben ...
Éjszakai Fatima engedélyt kért az édesanyjától tölteni az éjszakát Salih. Semmi rendkívüli nem volt: Samigulla el, ilyen esetekben a nőknek, hogy ne maradjon éjszakára egyedül meghívja „a elvtársak szomszédok. Fakih engedélyezettek, továbbá, hogy a lánya könyörgött, hogy nem egy, hanem egy kis testvér.
És Salih több napos elő egy köteg dolgok Fatima ...
Fatima már elköltözött otthonról, amikor Ahmadinezsád újra messenger Usman-bai. Hangulatán optimista: Reméltem, hogy ezúttal visszatér a Usman-bye egyértelmű választ; Ahmadi, persze, már egyeztetett a testvérek, most azt mondják, a hozományt leányának nevezi, és ő Myrzahan, fényképezett között a két házat, rendezésére előre esküvői ügyek. Ő erőfeszítések természetesen megjutalmazzák, és az egyik és a másik oldalon. Ezeket a szolgáltatásokat értékelik az emberek. És most Ahmadi Faqih köszöntöttük őt nyájasan, ültetett neki vacsorát.
Vásárlás Myrzahan mester öntsük ki a szita, szórakoztató beszélt mindenféle apróságok, elment a fő kérdés körforgalom módon. Végül, mivel ha a szó volt, érdeklődtem a menyasszony árát. És én ugrottam, mintha megcsípte: Ahmadi nyugodtan válaszolt, hogy beszélni a menyasszony ára nem szükséges - a Talhah lánya, ő nem ad. Azonnal és hihető magyarázatot adtak. Azt mondják, hogy nem bölcs dolog, hogy egész életében a közelben, a faluban. Egy nő az egyik végén a falusi ételek zvyaknet - a másik végén is hallani. Az életben bármi megtörténhet. Svokor e, ha a férje sem sérült meg, és már tudja. És akkor, látod, ő az apja és anyja futva jön panaszkodni.
- férjhez, így valahol messze, ahol nem jöttek fut. Tehát, hogy ne látni, hogy nem hallható. Elsüllyedt, mint a kő - a vízben.
Ilyen itt ürügyet találták Ahmadi. Mert Myrzahana. És így az egész falu - Myrzahan fog terjedni.
És Usman-bye, ha Allah adott neki egy szemernyi intelligencia, azt kell kitalálni, hogy miért van a kapu sor. ő is hamar feledésbe merült, hogyan kell elkészíteni egy találkozót, hogy a kormányzó, miután a gyűlések szinte megragadta a torkát, és Ahmadinejad nyilvánosan kérte őt egyfajta tolvajok. Ahmadi sértések nem elfelejteni, ne felejtsük el, a testvérei.
Myrzahan leverten vánszorgott a Usman-bye. Bárki hallgatja az üzenetet, dühöngött.
- Oké! Hagyja, megcsodálta a lányát, amíg neki öregségi! Ó, akkor vajon mi leszel! Khan fia, valószínűleg várja a matchmakers. Milyen jól fog várni! L-Trap.
Usman küzdött vásárolni, hogy a közömbösség, de nem járt sikerrel is. Büszkesége volt túlságosan fájt. Úgy ugrott az első szobába, hangosan felmondja Ahmadinezsád. Vykrichalsya - megkönnyebbült.
Ahmadi nevetett ezen az estén. És reggel ... Reggel, a lánya eltűnt, tolt este Salih.
Aklima jött haza egyedül.
- Hol van nővéred? - Megkérdeztem az anyám.
- Szóval elment Nos, ne ébressz fel!
- Bay Bay! Valami nem jelenik otthon. Az aul talán lógott? Megyek, meg - határozott Fakih.
Az első dolog, nézett Salih. Úgy tett, mintha kivédeni:
- Hát hazament hajnalban!
Faqih jött, és az egész falu. Shagiakhmetov járt a házban, a ház a Baga, kérte a nők találkozott az utcán, és barátnője lánya nem látni eh azok Fatima. Nem, senki sem látta ...