20 tippek Mishari Rashid, akik szeretnék megtanulni a Koránt

20 tippek Mishari Rashid, akik szeretnék megtanulni a Koránt

1. Ismerje meg Allah nevében

Nagyon gyakran szembesülnek egy gyakori hiba között testvéreink, akik részt vesznek valamilyen karitatív üzleti többet azzal a szándékkal, dicsekvés, vagy lépést tartani a többiekkel, ahelyett, hogy nem ez az Istenért. Nem véletlen Mishari Rashid alá első bekezdésében az adott fórumon. Elvégre sok imámok, beleértve Bukhari és Muszlim, elkezdték híres gyűjtemények hadísz egy hadísz a szándék.

Ezért azt is mondja: „Ez a szándék lehet törölni, hogy megismerjék az előnyöket a tanulás és memorizálás a Korán, valamint a méltóságát, akik megtanulják a Koránt, és tudom, hogy a szíve.
Ebben a témában szeretném hitelesen hadísz:

„A legjobb, ha azok, akik megtanulják a Koránt, és tanítsd meg másoknak.”

2. Tegyen egy cél

Például: én leszek testvéreimmel Tajwid tanulmány és memorizálni a Koránt, és juz, hogy a legjobb, és Allah szereti, mi történik is.

3. Tervezze meg idő és a tehetség, hogy ne hagyja osztályok és lemaradunk a tanulásban

Ez azt jelenti, kevés a vágy valami, azt is meg kell tenni néhány lépést megtenni.

Például: hétfőn voltam elfoglalva egész nap, de kedden van egy pár szabad óra, mely idő alatt én képes lesz megismételni a hatálya alá tartozó anyagok és tanulni valamit a Korán.
Mikor lesz a napi rutin, ahol figyelni rá, akkor a sha Allah lesz az eredmény.

4. Válassza ki magának a legjobb helyen és időben

Például: Kedden kéne tanítani Surah „Al Ikhlas”, de a mi otthon jöjjön unokaöcséimnek teszi a zaj és belemerül, így ne adj nyugodtan kezelni memorizálás. Jobb lenne, ha elmegyek a mecsetbe, ahol nem árt senkinek, és én egyszerűen nem azt, amit tervezett.

5. Válasszon egy Korán, ahonnan akkor állandóan tanulás
6. Ne félj a kezdeti nehézségek (pl nehézségek kiejtése vagy memória)

Általános szabály, hogy szembesülnek ezzel kezdődött minden. Ez olyan, mint a sportolás. Ha az első nap lesz néhány hólyagok, ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk a sport.

És valóban, ez a probléma a sok muszlim, aki a kezdeményezésére Sátán talál egy csomó oka, hogy elhagyja az üzleti.

Valaki azt mondta, hogy ő már rég végzett az egyetemen, és a vizsgálat nem volt neki, a másik is azt mondta, hogy tanult az iskolában rossz, mert most ez nem fog működni. Ha ilyen gondolatok megy neked, akkor hajtott el őket segítségével Allah.

A korrektség ezt a tanácsot meg voltam győződve ellenőrzésekor egy sejk. Úgy tűnt, hogy a kis sura tudom néhány éve, és megjegyzett, hogy részletesen. De később kiderült, hogy számos pontatlanságot, amit meg kell javítani. Tehát ne hagyjon szúra, hogy nem ellenőrizte jól Sheikh.

Arra is lehetőség van, hogy ellenőrizze és audiozapisyam.Glavnoe volt tisztán hallható.

Ilyenek például a testvérek, akik a természet gyönyörű hangokat, és kezdjük, hogy vegyenek részt ebben vagy abban húzza, ha szükséges, és nem szükséges, a hangok, a rossz kiejtésével néhány betű.

Ez a lényege a szavak Zayd ibn Haritha, aki azt mondta:

„Olvasd el a Korán, ahogy tanították.”

8. Amikor tanul, vagy memorizálni a Koránt kell, hogy készítsen egy egyszerű kis tafsir (értelmezés bizonyos mondatok, kifejezések és értelmezések, stb)

Ha veszel egy komoly részletes tafsir, akkor kap zavart, és eltávolodni a cél maga.

Ez fedi több érzékszerv.

Ahhoz, hogy jobban összpontosított, ha kell, a mosás.

Miközben olvassa a Koránt, hogy üljön úgy, hogy a testtartás súlyos izucheniyu.Tut szeretném megjegyezni, hogy ez a hozzáállás is jelen kell lennie, és Darcy a sheikhs vagy más fontos tanulságokat. Ez kétségkívül a Adab kell követni annak érdekében, hogy többek között a sikeres.

Fontos, hogy megoldják a félénkség és kérjen egy barát vagy családtag meghallgatni. Ez különösen abban az esetben, mint a nagyszüleink, akik nagy örömmel, hogy az unokák tanul a Book of Allah, és élvezze több mint mi magunk.

11. Ismételje tanult időről időre, különösen a namaz

Aki elolvassa a Korán a memóriából, úgy érzi a különbséget, amikor bezárja a Koránt, és a legjobb teszt a tudás ellenőrizni fogja őket imákat.

Fontos, hogy surahs nem voltak szolgálatban. Például a korábbi miatt a tudatlanság és a tapasztalat hiánya, tudtam 10 suras fejből, de a namaz leggyakrabban használt csak alkalmanként, és fél a másik felét. És fél, hogy én gyakran olvasni, tudtam, hogy jobb, mint a második felét. Így próbálja, hogy nem volt.

Keresse meg a hasonló versek különböző suras, hogy nem szabad összetéveszteni.

12. Tudomása Allah tette több tartós és erős memória, következik, hogy tanítani, és akkor nem bűn

Alhamdulillah, én elindult azon az úton, ismeretszerzés, de ma én vagyok minden igaz tetteket, és holnap lehet, hogy egy nap a bűn, és Allah büntetése, hogy ezt a tudást. Ennek elkerülése érdekében szükséges, hogy szigorúan tartsák be ezt a tanácsot, és Allah nem iszlám ismerete igazságtalan embereket.

13. Ide különböző körökben, ahol olvasni Korán jelenlétében egy személy tájékozott

Ez azt jelenti, eltekintve a fő helyen a Korán tanulmány, meg kell találnia egy helyet, ahol lehet majd, hogy megerősítse a hatálya alá tartozó anyagok, vagy felfedezni valami újat.

És ez történik így: például, miután néhány ima, megőrizni kívánó, ül, hogy egy Korán és olvassa felváltva. Közülük az egyik, aki ismeri a testvére, aki kijavítja a hibákat, és egy rövid értelmezését egyes verseket.

14. Ha tanulni egy bizonyos részét a Korán (akár juz, poldzhuza fele a Korán stb) lépjen a személy, aki egy engedély (ijaza) tanítani a Korán

Ez annak érdekében, hogy autodidakta, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek az emberek valahol ők is nagyon komoly hibákat.

15. A fiatalok, ha a memória erős

De ha elkezd tanulni a Korán idősebb korban, akkor kell még szorgalmas.

Mivel a Sheikh amikor tanul, hogy volt egy testvére, aki felnőtt jött tanulni, miután a hadsereg. Tekintettel arra, hogy a hadsereg egy építkezésen a fején esett egy tégla, aki állandóan panaszkodott a fejfájás. Ez a testvér egész nap, bárhol látta, leült, és tanította a Korán, mert ez nagyon nehéz adni. Azonban a vizsgálat alapján, ő adta a legjobb, és még jobb, mint azok a testvérek, akik 10 évvel fiatalabb nála, és nem volt nehéz hifz. De a lelkesedés és szorgalom Allah megadta neki a lehetőséget, hogy megmutassa a legjobb eredményt.

16. Aki keres tudás és tanítani a Korán, figyelemmel kell kísérnie az élelmiszer-bevitelt

Itt Mishari Rashid rámutat, hogy tanulmányozza a Korán enni ahhoz, hogy az erőt, és nem sokat eszik, úgyhogy lehet, hogy álmos, vagy húzza a szenvedélyek.

Ez tovább vezet, mondván: „Tömeg (elhízás) megfosztja betekintést.”

17. Ne elragadtatva tervezés hifz (tanulás) több mint hifz, és nem megy az egyik üzemmódból a másikba tanulás
18. Ha eléréséhez néhány korai sikere, akkor nem lehet „udzhb (önelégültség, önszeretet, az önbecsülés)

A hadísz szerint:

„Három dolog káros az emberekre ... és az egyikük, amikor az egyik foglalkozik önálló csodálattal.”

Például: elkezdtem tanulmányozni a Koránt, Tajwid, megtanulták az elmúlt 10 suras és a bátyám még nem is tudja, arab betűk - mit tettem! Ezen a ponton a személy kezd megnyugodni, azzal az eredménnyel, hogy ez vezethet a lemondás a cél.

19. Készít du'a hogy nem Mohamed próféta (béke legyen vele), amelyben kérte, hogy megvédjen minket a gyengeség (levertség), és a lustaság

Az orosz hangzana transzkripciós következő: "Allahumma, Inni a'uuzu Bika minals' adzhzi Wal Casal."

20. Készít du'a Allah adott neked ez a tudás

Vannak különböző Du'a erre, például, akkor egy idézet a Korán: „Mester, zidni„Ilman”.

Ez volt a huszonegyedik Mishari Rashid tippek azoktól, akik szeretnék megtanulni a Koránt. Allah ments, hogy ezek a tippek, küldje el nekünk, hogy mindenki javára és tette meg olvasási legalább egy kicsit olyan, mint olvasás kedves testvér.