10 mérés a világegyetem, kifejtve annak szerkezetét, futurista - A jövő itt van

Amikor valaki beszél a „különböző dimenziók”, valamilyen oknál fogva azonnal elkezdenek gondolkodni a párhuzamos univerzumok - alternatív valóság létezik párhuzamosan saját, amelyben minden van elhelyezve másképp. A valóság azonban a mérések és milyen szerepet játszanak a szervezet univerzum erőit, hogy távolodjon el a megközelítést, és gondolj mérésekre ugyanabban az univerzumban, nem egy sor párhuzamos.

A dimenzió valóság - ezek különböző oldalait, hogy mit értünk a valóság, és hogyan érzékeljük. A gyermekkortól, ismerjük a három dimenzió, hogy a bennünket körülvevő - ez az, amit úgy hívunk a hossza, szélessége és mélysége. Az iskolában azt nevezte a X, Y és Z. A kutatók azt sugallják, hogy amellett, hogy a három látható méretek vannak mások. Így szerint a húrelmélet, a világegyetem van tíz különböző dimenziók, amelyek meghatározzák a világegyetem, az alapvető természeti erők és az összes elemi részecskék benne.

Így, a három dimenzió, hogy érzékelni tudjuk, ezek a tengelyek X, Y és Z. Az első dimenzió - az X tengely, a hossza. Object meglévő csak egy dimenzióban - egy egyenes vonal. Ha ehhez hozzátesszük a második dimenzió - Y tengely szélessége - ez lesz a kétdimenziós képet, például egy négyzet vagy téglalap. És végül, a harmadik dimenzió - Z tengely mélység - az objektumot hangerőt. Így, a tér válik kocka és téglalap alakú - paralelepipedon. Léteznek három dimenzióban, hogy van egy szélessége, hossza és mélysége, így terjedelmes.

Amellett, hogy a három dimenzió megkülönböztetni hét, ami nem is olyan egyszerű, hogy csak hívni, és mi nem érzékeljük olyan könnyen, mint az első három. De ezek mind közvetlen hatással az univerzum, és nem a valóság, mint tudjuk.

Míg egyik dimenzió

A negyedik dimenzió az idő, a tudósok úgy vélik. Ez egy másik dimenzió, hogy képesek vagyunk érzékelni, csak nem fordul elő, hogy az idő dimenziója. Együtt három másik elemére vonatkozó ismereteket az időben az objektum pozíciójának pozíció meghatározásához a világegyetemben.

A többi hat dimenzió az érzékelés sokkal nehezebb, és még csak nem is a tudósok, rájuk. Mindazonáltal, próbáljuk megérteni.

Hat további méréseket

Összhangban az elmélet szuperhúrok, az ötödik és a hatodik dimenzió jelenik meg ugyanazon a helyen és az esetleges többi világban. Ha képes érzékelni az ötödik dimenzió. látnánk a világot, hogy egy kicsit más, mint a miénk, és képesek voltak értékelni a hasonlóságok és különbségek közöttük.

A hatodik dimenzió látnánk egy egész sor lehetséges világok, és képesek voltak, hogy felfüggeszti a gépen megnyitotta az összes univerzumok merültek fel, ugyanúgy, mint a miénk, a Big Bang. Elméletileg, miután elsajátította az ötödik és hatodik méretek, egy személy lehet utazni az időben, többek között választhat egy másik jövőben.

Vsedmom dimenzió, amit kap hozzáférést lehetséges világok kezdődött, a másik a kezdeti feltételek. Ha az utolsó két szint az Univerzum kezdődött a Big Bang, majd eltérően fejlődtek, egy új dimenzió, valamint a különböző kezdeti feltételek. A nyolcadik mérés megjelenik egy síkban minden lehetséges történelmek a világegyetem, amelyek mindegyike kezdődik különböző kezdeti feltételek és elágazó végtelen számú lehetséges módon.

Végül vdevyatomizmerenii lehetőség van összehasonlítani az összes forgatókönyv az univerzum különböző kezdeti feltételek és különböző módon továbbfejlesztése. Desyatoeizmerenie - az a pont, ahol le tudjuk fedni minden lehetséges és elképzelhető. Ezen túl nem tudjuk elképzelni, hogy bármi a végső mérés, a határ, hogy tudjuk elképzelni, különböző méretekben.

Ez a hat további méréseket (az ötödik-tizedik), amely úgy érezzük és érzékeljük a mindennapi életben, szerint a húrelmélet, magyarázza alapvető természete a kölcsönhatás. Az a tény, hogy csak akkor tudjuk érzékelni háromdimenziós (ugyanazon a tengelyen X, Y, Z és idő), azt mondja, hogy vagy az összes többi méret nem nagyon kompakt és mutatja be a legkisebb méretű, a világ létezik háromdimenziós submanifold megfelelő brán, ahol minden ismert részecskék korlátozott lesz. Branagh a húrelmélet - alapvető többdimenziós fizikai objektum mérete kisebb mint a dimenzió a tér, ahol található. Ha az extra dimenziók kompakt, akkor valószínű, hogy a forma egy Calabi-Yau (lásd. Kép).

Húrelmélet, valamint a többi versenyző ki hogyan működik a világ, ajánlatok összeegyeztetni a fizika az elemi részecskék létezését gravitáció. Ez egy kísérlet arra, hogy elmagyarázzák, hogyan kell lépni a hatásokat tanulmányozzák és más meglévő vagy lehetséges univerzumok lehet elhelyezni. És ehhez az szükséges, hogy vállalja a létezését tíz dimenzióban.

Érzékeink nem veszi észre ezeket a méréseket, de meg tudták határozni a kialakulását az univerzumot a kezdetektől fogva az előfordulása. A tudósok úgy vélik, hogy ha tudnának nézni vissza az időben, és segítségével a távcső, akkor látta volna a fényt a korai univerzumban kibocsátott milliárd évvel ezelőtt, és megtanulta, hogy ezek extra dimenziók hatással lehet az evolúció a kozmoszban.

Ossza meg ezt a barátaiddal!