084-Two-csatornás hőmérő-termosztátot atmega8

Bemutatom a figyelmet a készülékre - kétcsatornás hőmérő termosztát. A termosztát hozta nekem kérésére rokonok fenntartani egy doboz burgonya állandó hőmérséklet. Ha más években nem volt szükség, az elmúlt télen azt mutatja, hogy szükség van rá.

Mivel használt érzékelők DS18B20. A mikrokontroller (ATmega8) futás a belső oszcillátor 4 MHz-es (mellett, a tábla lehet telepíteni kvarc). Mivel a dinamikus kijelző műtárgyak (nevezetesen volt kacsintott a felmérés időpontjában érzékelő) fel kellett adnia olvasási érzékelő ROM és kiszámítjuk a CRC. Azonban, a készülék két szenzor, amelyek kapcsolódnak a különböző következtetéseket MC. Egy méri a külső levegő hőmérséklete, a másik a fiókba. Edzés szervezik csak №2 érzékelő (doboz).

Hőmérő termosztát két részre van osztva házba. Egy működő része, és a kijelzőn, a másik tápegység és a terhelés vezérlő relé. A vezérlő van ellátva ellátó berendezést stabilizátorral kondenzátorok mikrokontroller teljesítmény, de mivel az áramellátás v 5. és így nem forrasztott (abban az esetben az ellátás a tápegység kimeneti feszültsége nagyobb, mint 5 V, meg kell forrasztani). Burkolat vezetés van ellátva konzol, amely lehetővé teszi, hogy állítsa be a DIN-sínre vagy egyszerűen csak a csavarokat a falba.

Eszköz csatlakozók:
- USB port a vezérlő jeleket a relé aktiválását;
- keresztül az audio-aljzatokba vannak csatlakoztatva hőmérséklet érzékelők.

Mivel a program kiterjed a 66% -át a memóriát, úgy döntöttek, hogy tegyenek többet, és a második csatorna, csak abban az esetben RV5. Ebben a programban, a második csatorna nincs, és hogy szükséges-e, nem tudom, de a PCB szervezett a második csatorna megtelt, akkor jön létre a relét.

Leírása a termosztátot.
A készülék három gomb ellenőrzésére. Gombot (OK), (Fel), (Dn). Bekapcsoláskor jelzőfények №1 hőmérséklet érzékelő (külső levegő).

Gomb megnyomása (OK) a kijelző №1 hőmérséklet érzékelő, és a LED kialszik HL1.

Ha módosítani szeretné a beállított küszöbérték, nyomja meg a gombot (OK). Az érték a kijelzőn villog, jelezve, hogy készen áll változtatni a beállításokat. Az alapjel lehet változtatni a tartományban 1-10 fokos lépésekben 1 fok. Érték növelése keresztül történik gomb (Fel), és csökkenti a gombot (Dn). A beállítások mentéséhez, vagy csak megy a következő küszöböt, meg kell nyomni az (OK). A kijelzőn megjelenik az alsó küszöb, és a negyedik kisülési izzik alsó szegmensében, jelezve, hogy van egy alsó küszöbértéket.

Ha módosítani szeretné a beállított küszöbérték, nyomja meg a gombot (OK) gombot. Az érték a kijelzőn villog, jelezve, hogy készen áll változtatni a beállításokat. A telepítés után a kapcsolási küszöböt, nyomja meg a gombot (OK) mentéshez és kilépéshez a telepítés termosztát küszöb. A beállítások tárolása nem felejtő memória IC és áramszünet nem lesz visszaállítva.

Azt javasoljuk, kvalitatív tárolására burgonya, befogadás alapjel (alsó küszöb) fűtési létre két, off beállítás (felső határ) +4.

A kényelem, a hőmérséklet-szabályozás, az állami mezőbe vezették további algoritmus jelző alacsony hőmérsékleten egy fiókba. Mit szeret? Amikor megjelenik №1 érzékelő hőmérséklet és a hőmérséklet a doboz csökken (például, hibás működése miatt a melegítő), és eléri alatti értékek 1 fokozat, HL1 LED villog, jelezve, egy alacsony hőmérsékleten egy fiókban. Ha a hőmérséklet meghaladja a doboz + 2 fok, a LED nem villog.

érzékelő hiba algoritmus. Ha hibát érzékelő és kijelző kimenet Err felirat №. DTC szám jelenti 1-től 3. Az 1. ábra - nincs magas szintű, 2 - nincs érzékelő 3 - magas szintű helyreáll.

Amikor a kijelzőn a hőmérséklet-érzékelő №1, №2 és volt egy érzékelő meghibásodása a LED-HL1 villogással jelzi a hibát. Így, amikor a kijelzett hőmérséklet szonda №1 nem fog hiányozni merült termosztát meghibásodása. Természetesen, amikor №2 érzékelő hiba, fűtés ki van kapcsolva.

Még néhány pillanatig. Termosztát tiltva, ha az alsó küszöbérték beállítás beállítás a felső küszöbértéket, vagy alacsonyabb a beállított küszöbérték fölött a felső határérték beállítását. Ha egy hibás érzékelő №1 vagy №2, akkor a beállítások menüben, a beállított érték látja, bár a beállítás módosítható, de vakon. Ez úgy történik, hogy a felhasználó ne mássz megváltoztatni a beállításokat, ha a hibás érzékelőt.

Fájlok az eszköz összeállítása.

Termostat_PCB_ATtmega8_OK - Rajzok nyomtatott áramköri termosztát
7_seg_term_OK_v2b_ATtmega8 - A forráskód a termosztátot Bildere v2b_1
Termostat_7_LED.hex - Firmware termosztát ATmega8 v2b_1
FuseBits - Fyuz termosztát firmware
Algoritmus esetében Builder és Uniprof kullancsot helyezünk, mint a képen.
Mert PonyProg, AVR Studio, SinaProg amivel egy kullancs fordított.
Hogyan flash az AVR Fyuz

(Nézett 12100-szer, 13 látogatók ma)

Hozzászólás navigáció

Szia, SVN.
Azt tervezem, hogy összegyűjtsék a készüléket a projekt. Érdekes, hogy megtanulják, hogy mit használ a fűtést Thermobox? Szerint a tápegység biztosítja 12V 0.5A. Azaz, a fűtés csak 6 watt? Teljesítmény 6 W tűnik, nem biztosítja a szükséges hőmérsékleti körülmények között. Vagy valami nem értem?)

fizik_89:
Érdekes, hogy megtanulják, hogy mit használ a fűtést Thermobox? Szerint a tápegység biztosítja 12V 0.5A. Azaz, a fűtés csak 6 watt? Teljesítmény 6 W tűnik, nem biztosítja a szükséges hőmérsékleti körülmények között. Vagy valami nem értem?)

Tévedsz. BP nem adagolja fűtés, és táplálja kizárólag a vezérlő áramkör és a relé tekercs. De a segítségével relékontaktusok szervezett fűtés vezérlő. Az én esetemben, a fűtés egy régi hajszárító, feszültség 220V AC.

Köszönöm a választ) már minden világos)

Összeszedtem termostat.Zarabotal azonnal. Csak itt azt jelzi, a hőmérséklet a páratlan mínusz 38,6 (mindkét érzékelő) a meleg szobában, ahol körülbelül 20 fok. Érzékelők (DC18B20) reagáló kis különbség a hőmérséklet. hevítve forrasztópáka hőmérséklet emelésével mínusz 21 fok. Mi a probléma?

alex52:
Összeszedtem termostat.Zarabotal azonnal. Csak itt azt jelzi, a hőmérséklet a páratlan mínusz 38,6 (mindkét érzékelő) a meleg szobában, ahol körülbelül 20 fok. Érzékelők (DC18B20) reagáló kis különbség a hőmérséklet. hevítve forrasztópáka hőmérséklet emelésével mínusz 21 fok. Mi a probléma?

Cserélje le DC18B20 érzékelők DS18B20, és a hőmérséklet jelenik meg megfelelően.

Köszönöm. Megközelítés On.

Megnéztem a házat, amelyet már hőérzékelő: vannak írva DALLAS 18B20. Ez DC18B20 vagy DS18B20?

Ez DS18B20. Csak azokat, szükség van rájuk. Bár rejtély számomra, hogy miért van ilyen bizonyítékot. Eddig ez az, amit, ellenőrizze újra gondosan érzékelő csatlakoztatására. Ha lehetséges, módosítsa érzékelők (előnyösen szerzett egy másik tárolja). Most én vagyok távol otthonról. Visszajövök által a hét végére. Ha nem találja, amit nem, írok erre a készülékre egyszerű teszt programot felesleges pelyva. És ott fog próbálni következtetéseket levonni.

Alkalmazása során a készülék áramellátását, a kijelzőn az értéke 85,0 * C hőmérsékleten, majd mintegy 2 másodpercig: -36,3 * C. Aztán cseréltek támogatás: érték kiemelve ismét 85,0 ° C, majd 2 másodperc: -36,5 * C Sajnos beteg voltam, és nem tud vásárolni az új érzékelők. Egy nap írok majd az eredményről. Köszönöm a segítségét.

alex52:
Alkalmazása során a készülék áramellátását, a kijelzőn az értéke 85,0 * C hőmérsékleten, majd mintegy 2 másodpercig: -36,3 * C. Aztán cseréltek támogatás: érték kiemelve ismét 85,0 ° C, majd 2 másodperc: -36,5 * C Sajnos beteg voltam, és nem tud vásárolni az új érzékelők. Egy nap írok majd az eredményről. Köszönöm a segítségét.

Amikor áram alá az érzékelőt, az érzékelő rögzíti az értékeket regiszterek egyenlő 85,0, és beolvassa a készülék. Ez megerősíti a helyes újraszámítása mintában értékeket. Tehát úgy tűnik, hogy már megvan, felesleges készlet, ami ritka. Megpróbálja megvásárolni érzékelők másik boltban. De ez a hatás akkor fordulhat elő, ha az érzékelő nem jön +5 V Ellenőrizze az érzékelő kínálat.

Igen, igazad volt, az érzékelők voltak kifogásolható. Új érzékelő megmutatja a normál értéket. Egyszerűen nem tűnik valószínűnek, hogy a két szenzor lenne ugyanolyan kifogásolható. Talán tudjuk elemezni a működését ezek a szenzorok és szoftverek helyes mérés. Igyekszem a szabadidő. Köszönöm.

By the way, akkor DS18S20? Van egy másik fajta ábrázolása a hőmérséklet. Mert DS18S20 hőmérséklet képviselteti magát, mint egy 9-bites kettes komplemens, és DS18B20 bináris számként egy szóhosszúsága 9-12 bit. A DS18S20 és DS18B20 kivéve a sorozatszámot tartalmaz a ROM kód (10h - a DS18S20 és 28h - a DS18B20). Nem kell egy programot, hogy olvassa el a kód vagy programok dolgozni DS18S20?

alex52:
By the way, akkor DS18S20? Van egy másik fajta ábrázolása a hőmérséklet. Mert DS18S20 hőmérséklet képviselteti magát, mint egy 9-bites kettes komplemens, és DS18B20 bináris számként egy szóhosszúsága 9-12 bit. A DS18S20 és DS18B20 kivéve a sorozatszámot tartalmaz a ROM kód (10h - a DS18S20 és 28h - a DS18B20). Nem kell egy programot, hogy olvassa el a kód vagy programok dolgozni DS18S20?

Nem tudom egy ilyen program. De ha ez DS18S20, akkor az értéke + 85 * C elején a program, akkor nem látott volna. Ez egyértelműen a házasság. A házasság jobban visszatér a boltba.

és nem lesz szebb, ha használja a két soros kijelző ??

pino24:
és nem lesz szebb, ha használja a kétsoros kijelzőn.

Ez már, ahogy tetszik. Két soros kijelző, a program, hogy teljesen átírni.

Köszönet a fejlesztők! Azt akartam, hogy tisztázza ezt a kérdést. Én körülbelül azonos eszköz, de az orvosi irányba. Szeretném tudni, hogy van-e lehetőség, hogy segítsen a készítmény az időzítés diagramok a készüléken és tudni, hogy melyik csomagot, és hogyan adók, hogy szükség van rájuk küldte a interjút, és mi az a frekvencia, a felmérés?
Előre is köszönöm!

Köszönöm. Elolvastam a használati utasítást. De én egy kicsit messze elve adatok (akár az ujjak lehetőséget, hogy elmondja, mit csomagolás, mi áll, mi, és hol van lábujj és edinichki?

Jobb, mint a kézi, nem tudom megmondani, mert nagyon részletes leírása a kommunikáció az érzékelő, nincs mit adni. Nem hiszem el ... az első programot írtam csak az adatcserét az érzékelőt. A forráskód a készülék látható, hogy az átviteli és vételi adatok. Ha konkrét kérdése van, megpróbálok válaszolni, de a kézi recount, én nem lesz kész, annak ellenére, hogy ő nagyon jól lefordítani.

Jó napot! Azt akartam, hogy nem található írnád le a leírások a készülék. Szeretném tudni, hogy pontosan milyen típusú és márkájú diódákat, tranzisztorokat, gombok, relék használtunk.
Köszi előre.

Ebben az esetben a gombokat KAN0611-0901B; relé - G5LA-14 5VDC; Diódák - HER108; Tranzisztorok - KT3102 (használható bármely karakter).

Jó napot! Meg akartam tudni, hogy van-e lehetőség, hogy összegyűjtse a keresőegység díj ellenében természetesen, de egy másik fűtőelem és a többi tápegység?

Skifco:
Jó napot! Meg akartam tudni, hogy van-e lehetőség, hogy összegyűjtse a keresőegység díj ellenében természetesen, de egy másik fűtőelem és a többi tápegység?

Tovább Hello újra. Mivel a tapasztalat hiánya ezekben a kérdésekben szeretném tisztázni, hogy milyen kell változtatni ezt az eszközt, a lehetőséget, hogy a akkumulátor? És ha ez lehetséges persze, szeretnék veled beszélni közvetlenül a készüléken, ha lehetséges használata nélkül ezen a fórumon. Előre is köszönöm!

Skifco:
Tovább Hello újra. Mivel a tapasztalat hiánya ezekben a kérdésekben szeretném tisztázni, hogy milyen kell változtatni ezt az eszközt, a lehetőséget, hogy a akkumulátor? És ha ez lehetséges persze, szeretnék veled beszélni közvetlenül a készüléken, ha lehetséges használata nélkül ezen a fórumon. Előre is köszönöm!

Kérem, mondja, nem lovagoltam dolgozni ezen devaysa
Kell egy termosztát termesztésére bifidobaktériumok
Tenom fenntartása 37 fok és 39 fok, ha privyshenie kiváltott hűtés

Összeszedtem az eszközt. Eddig csak a vezérlő. Amikor a kimenetek Err 1, pár másodpercig az Err 3. Fyuz a piercing meghatározott Low - E3, Nagy - D9. A részletek itt egyszerűen lehetetlen hibázni. Költség duplán ellenőrizni mindent helyesen. Érzékelők ellenőrizni egy másik eszközön működik.
Általában ez a hiba azt jelenti?

2GetChiper
Köszönöm szépen. Nem tudtam, hogy van fórum még mindig ott van. Azt nem kell megvenni a kijelző OK. Igen, és milyen th félreértés forrasztva magát OA, gondolva, hogy ő rendben volt))