245 Guards Motoros lövészezred
A tragédia 15 ellenőrző pontok. Csecsenföld Mesker Jurta (Gojty bíróság).
Amint az ülés véget ért, és a csecsenek balra, a brigád volt információ, hogy a checkpoint №15 a Mesker-jurta elpusztult. Körülbelül két óra délután, az úton, hogy az ellenőrzőpont kezdett egy oszlopot páncélozott járművek az út az ellenőrzőpont. Fröccsenő szökőkutak kosz, egyik a másik után híresen repült felderítés és gyalogsági harcjárművek gyalogsági zászlóalj, vastagon vakolt katonák. Az így kapott hosszú mechanikus hernyó tüskés géppisztoly kész volt rohanás a falu Mesker-jurta. De követte visszavonulás csapat. Úgy döntöttünk, hogy a műtét másnap tölteni azt a fényt a nap.
.
Együttesen a történet alapvetően az egyik túlélő gyermek ezt az ellenőrző pontot, vállalkozó Szergej Buzenkova, teljes betétek más forrásokból, elsősorban az anyák a halott katonák, hogy elment Csecsenföldön az ő fia.
.
Szergej állt utáni 10-12 éjszaka. Minden csendes volt, ő felállt, és lefeküdt. Itt vagyunk, és. Csecsenek érkeznek a faluba, így nem lő. Idő levették, és amikor felébredtem, és már nem volt automata fegyverekkel ládákban. Kijöttem a pótkocsi - csecsenek húsz ember, mi zömök, mind a kezüket fel. Átkutatták az összes és KamAZ a sátor alá. Ügyesen úgy indításakor.
.
Ők hozzák a Shali. A útlezárások állt a külvárosban, és a város által ellenőrzött csecsenek. Hozta az iroda a pincében. Ezt megelőzően, az összes általunk kiválasztott - kabátok, kesztyűk, gyűrűk, órák. Századparancsnok volt kénytelen írni egy listát, és adja meg, aki újonc, aki egy vállalkozó. Ő minden, akik idősebbek, mint húsz, írta vállalkozók. Miért, csecsenek kiderült, hogy a teljes munkaidőben és a könyv, ahol mi voltunk az összes rögzített, hogy a hazugság nem volt semmi értelme. Éjjel raktak minket a tankpáncél és gyalogsági harcjárművek, megy az úton, megkerülte a lezárást, majd hegyi úton, a folyó mentén. Makhety voltak a faluban, az egykori tangazdaság elnevezett Ordzhonikidze. Csukd be az ajtót a vas, a számviteli osztály, a tisztek elkülönítve tartják. Fekvő egymást, így tele volt.
.
Szerint az anyja, LS Antonycheva: csecsen Malden elvitt a hegyek voltak három falu. A falu Agishty hirtelen adom a kezébe a japán rádió, és én ... hallani a hangját a fiát. Így kaptam, hogy megbizonyosodjon arról, hogy életben van.
.
Amikor hozott Goiskoye elrepült egy fiatal csecsen férfi, és hagyja, hogy mi belabour. Azt akartam, amíg ez nem az ő megbékélt. A területen parancsnok Salman volt annyira szórakoztató: fel a fára, feküdt a törzs és a hajtások. Állvány, sem élve, sem holtan. És szom, mint egy csődör. Mi már betöltötte a kamra Goyskoye százan voltak építők Penza és Volgograd, hirtelen tört egy fiatal csecsen férfi baltával és elkezdte verni valakit, vagy csökkenő fejszét. Vladimir Kotlyarov megsebesült, amikor vettünk egy fogoly, egy golyó a gyomorban, hogy vegye le - és ő, a sebre. Kész volt ölni minket. Egy lázadás rendőr agyonverte. Következtetések Az öttagú kamra, és megverte több ember egy. Mászik vissza a kamrába. Legyen harc - azonnal költségként. Voronov vese Jaroszlavl visszafoglalták, a másik - a seggét a kulcscsontja törött.
.
Amikor sorkatonák és tisztek elválasztott minket az ellenőrzőpont marad 38 ember 23 hozzáadunk még két vezető-mechanika, és vitték a régi Achkhoy. Az autó nem ment fel a hegyre - járás. A bombázzák a hely, meg kellett szétrombolja. Nut áthaladt ott minden ház törött, és ezek voltak a paloták! Ültetett a pincében, több volt az energia a különböző városokban, húsz ember. Salman jött, és adott az olló „kivágni a keresztet a feje.” Derzhavin Pasha Kosztroma vystrig magát. Ekkor a falu eredményezett néhány szurdok, itt volt a táborban. Az idő - eső, sár, minden fáradt, mint egy kutya.
.
Vezetett minket építésére menedékhelyet és vágott fa. Van valami mögötte, majd egy csoportban, vagy a másik. Kezdtem jobban megnézed a fél - a védelmi költségeket. Fogtam egy kanál zsír tározó, bogyók tavaly, rothadt, evett. Rám bízta a baltát vágott pólusok. Felajánlotta egy energia helyett futás - félt. Azt hiszem, ez elmúlik egyszer, és úgy döntött, hogy egy. Oldalra, oldalra és a bokrok közé. Hogyan húzta fel a hegy tetejére fut vele - addig, amíg a hatalom elfogyott. Hová menjünk - és nem tudom. Hallom - valahol bombázott. Harc folyik, akkor, azt hiszem, néhány szereplők is a miénk lesz. Látom - nyomait a tank, van - BMP-k vannak, valaki gyalog, lő. Félek, hogy menjen - hirtelen egy bánya-nyújtás get. Látom - felém BMP túrák. Bújtam, de aztán úgy döntött, hogy a BMP. Soldier gépemen javasolja: „Ki vagy te?”. Én viszont fel: „A fogságban” - „Mielőtt ... Megvan ki a fogságból” - „És ez a valaki más?”. Adott füst, rádión a központba bejelentett rólam. Aztán kiderült, hogy most jött ki ide, hogy azok Volodya a Ryazan régió menekült előttem. Elmentem az Urál, a 324. ezred.
.
Átkutatták, és az FSB kezdett kérdésre. Az orvos megnézte, adott enni. Ezután a „lemezjátszó” a Khankala tábornokkal Kondratyev. Ott került a központja, a General Tikhomirov, még mindig Általános Kvashnin. Minden elmesélte nekik, hogyan mi mentő a fogságból - páncélozott csoport csapatokat küldeni vagy helikopterek. De volt néhány, terveit.
.
Amikor vettük, az ellenőrzőpont parancs okozta a vének, és ígéretet tett, hogy elterjedt a faluban, ha nem tér vissza. De vissza csak negyven gépek. Egyedül cserélni miénk ezer dollárt.
.
Szerint az anyja, LS Antonycheva: egy autó hajtott fel, hozta a fiát. Vékony - csont és bőr, az arcszín sápadt, üres szemekkel. Velem azonnal rosszul lett, Validol tablettát a nyelve alá -, és mint a fény ... Egy harmadik fiának néma maradt ... Érdemes. Aztán azt mondta, hogy ő is, szinte sírva fakadt, de szégyellem, hogy sok ember körül. Egész éjjel beszélgettünk vele, nem aludt egyáltalán. Nem a pénzt.
.
Azt beszélik, hogy az ellenőrzési pontot valaki lojális csecsenek, vagy akár vágni. Csak így egyéb részletek:
.
Nem érvényes adatok (mind az elítéltek kiegészítők): A képviselők a Nyizsnyij Novgorod Rostov Területi Bizottsága Soldiers' Mothers tudott szerezni példányban bizonysága néhány foglyot, akiknek sikerült, hogy visszatérjen.
Jelzések készítőt Volgodonsk S. Barkusova: Tankman ezzel ellenőrzőpont azt mondta: „Ezredes, parancsnoka az ellenőrzőpont, gyakran jött az ellenőrzőpont egy csecsen mező parancsnoka. Volt egy nagyon barátságos kapcsolatot. Csecsen hagyjuk lovagolni egy tank, ment ő „Zhiguli”, megmutatta aknamezők nyújtás körül az útlezárás. Termékek, amelyek megkapták az ellenőrzőpont volt közvetlen természetesen a csecsenek, az üzemanyag is értékesítik. A fiúk az ellenőrzőpont volt éhes, tetves, így kellett gyűjteni adót a csecsenek, áthaladva az ellenőrzőpont. "
.
”... A három fiú hozták a falu, éhes, pocsék. Kiszabadul az egész falu. Mi is nevetek rajtuk, csúfolják őket. A tulajdonos mindenki előtt tette őket söpörni az utcán sapkák. Aztán ott volt egy pletyka, hogy éjszaka, a szövetségiek fog tenni a falu és a fogadó söpörni lövés, és dömpingelt srácok a völgyben. "
.
A szavai Skumbitskogo, építő, megszökött a fogságból, „Mindannyian terelték a falu Stary Achkhoy. A gyerekek minden fronton is megsebesült. tábor vezetője volt Ahmad Dudayev, unokaöccse Dzsohar Dudajev. Nagyon éhes volt, sokan meghaltak az éhezés és a betegség. Sokan agyonverték, különösen a szerződést. Nem messze a tábor dömpingre, van körülbelül 60 test ... A fiúk éltek tetemek, sokan nem is eszik. Úgy dolgozott, mint favágók, 15 ember húzta egy napló és Isten ments, hogy valaki esik, fejezte be a helyszínen. "
Változatai fogságban körében katonák, a következők voltak:
.
A dandárparancsnok azt mondták, hogy fogságba alszik 03:30 (a másik változat. 04:15), és elkezdett káromkodni, hogy ezek mind részegek maguk lemondani.
.
„Milyen helyi vodka csúszott neki altatót (esetleg víz), és az éjszaka nem probléma jött a checkpoint”
„Az Goytenkorta nem hallottam egy lövés, és mikor vitte Sutra reggeli, mind az ellenőrzőpont halott volt. A piac nem működik, és a Mesker-jurta halálosan tishina.Mestny öregember elmondta intelligencia aznap este az ellenőrzőpont jött egy konvoj páncélozott szállító és két KAMAZ teherautók. Ukránok nyugatiak az UNA-UNSO oldalán harcoltak a „csehek” álcázott formában Oroszország kifejtette, hogy azok államiak, hogy eltévedt, és kérte, hogy tölteni az éjszakát. Éjjel, nem igazán megterhelő ukránok vágott checkpoint (teljes erejét), összegyűjtött fegyverek és felszerelések, valamint magával vitte egy tucat rabot eltűnt egy ismeretlen irányba. "
.
„A pletykák, hogy a parancsnok eladott arány. Láttuk őt, látszólag a külföldi üdülőhelyek. Minden az alkarral. Igaz vagy sem - nem znayu.Sluzhilo a poszt néhány ember-boguchartsev - hiányzik. 97-98 tél beállta előtt még nem tért vissza. Akkor nem tudom. "
.
„TK Kopsheva: Mondtam a srácoknak, akik sikerült visszatérni a fogságból, hogy az előző nap azt a parancsot kapták, hogy az összes fegyvert a piramis. Ezért nincs ellenállás. Ez ellenőrzőpont megakadályozta a fegyveresek, állva az úton, amelyen kaptak fegyvereket. Távolítsuk el a checkpoint parancs nem rendelkezett a megfelelő, és valószínűleg volt elhelyezve, hogy a csecsenek elfogta őket. "
Valami csoda folytán, kapitány Vladimir Baranenko levelet küldött a feleségének a fogságból. Néhány részlet belőle: „Ön valószínűleg hallott a híreket a tévében, hogy az ellenőrzőpont tisztek részeg és eladott 6000 dollárt ... Van egy olyan érzésem, hogy az útlezárás eladták, de aki még nem ismert ...”. Ő nem tért haza, lelőtte a csecsenek.
.
Szolgáltatás lista 15 ellenőrzőpontok, hogy képes voltam telepíteni:
.
1. conscript Szergej Antonovics. Túlélte.
2. Buzenkov Sergey vállalkozó - Túlélte
4. Ravens Anatolij. Őrmester vállalkozó. Shot egy rab a falu Roshni-Chu (lőtt seb a fej). Body szám 863 a 124. LSU. Eltemették a temetőben Ignatovskoye Jaroszlavl. Memory Book Jaroszlavl „Sajnálom, hogy nem jön vissza.”
5. Derzhavin Pavel Germanovich katona, vállalkozó - túlélte. Mások szerint hiányzik.
8. Kotlyarov Vlagyimir őrmester megsebesült a rögzítés, a golyó a gyomorban, hogy vegye le. Valószínűleg túlélte.
9. Sherbin Roman A. Sgt. Meghalt rabságban bombázás.