9. A játék vége
Az egyik legmegrázóbb elméletek a valóság az, hogy az élet - ez csak egy számítógépes szimuláció. Szerint a filozófus Nick Bostrom az Oxford University, például a számítógépek folyamatosan javul, egy bizonyos ponton az emberek fejleszteni olyan erős számítástechnikai képességeit, hogy ők maguk is szimulálni virtuális világok. Mielőtt, hogy valaki nem állítja le a programot, amelyben modellek vagyunk. Nem is volt ideje felismerni, hogy a világegyetem véget ért.
8. A pusztítás az alapítványok
Az egyik szerint a elmélet a világegyetem köszönhetően lehetséges létezését fizikai állandók, mint a fény sebessége, illetve a tömege a proton. Ha csak egy ilyen alapvető állandók különböző értékeket, akkor egyszerűen nem. Különös módon, az ausztrál fizikusok úgy találták, hogy a Nagy Bumm óta, a finom szerkezetű állandó megváltozott térben és időben. Ez azt jelenti, hogy más állandók idővel változhat. És ha így megy tovább, akkor egy nap a világegyetem egyszerűen szétesnek kisebb részecskéket. És a bolygók és a csillagok felrobban. Igaz, ez fog történni nem korábban, mint 3 milliárd év.
7. ütközés más univerzumban
Ez kívül esik a világegyetem? Valószínűleg - más univerzumok. És ha az elmélet több univerzumok helyes, a nagy ütközés léphet fel egyszerre. Lehetséges, hogy valami ilyesmi történt, mivel a mi univerzum ívelt. Azonban a következő alkalommal a következmények sokkal pusztítóbb. Tovább univerzum létezhet a fizikai törvények, amelyek különböznek a miénktől. Meg lehet ütközni nekünk sebességgel közel fénysebességgel. Ha tudnánk megfigyelni ütközés lassított. ez úgy néz ki, mintha egy óriási tükör esik nekünk.
6. Nagy fogás
Attól a pillanattól kezdve a Big Bang, ami történt 13,8 milliárd évvel ezelőtt, az univerzum tágul. A legtöbb fizikus úgy vélik, hogy a világegyetem végtelen, de ott is az ellenkezőjét állítja. Ha nem, akkor egy bizonyos ponton kezd zsugorodni - mint a hullámok, hogy visszaállítja az óceánba. Az univerzum csökkenni fog, és összeomlik egyetlen ponton. Az elmélet a Big tömörítés által támogatott Einstein relativitáselmélete. De ne aggódj: ha valami hasonló történne, akkor több milliárd évig.
5. oszcilláló Világegyetem
Szerint a modern koncepciók, a Big Bang történt egy szingularitás, vagyis egy pont. De hol van ebben a kérdésben? Az elmélet magyarázatot kínál az oszcilláló világegyetem: a Big Bang után alakult ki összeomlása egy másik univerzumban. Ez azt jelenti, hogy a világegyetem soha többé zsugorodik egypontos és onnan egy új világ. Milyen érdekes: ha az elmélet helyes, akkor azt jelenti, hogy fogalmunk sincs, hogy mi univerzumunk történt, miután az első összeomlás vagy azt követően az első milliót.
4. Az akadály halál
Az univerzum bővül, amíg el nem ér egy fizikai akadály. Mintha jégkorong jégpálya tele rengeteg víz - és a végén eltalált volna a lökhárítók, és megszűnt folyni. A számítások szerint a gát világegyetem eléri a körülbelül 3,7 milliárd év. És annak a valószínűsége, hogy egyáltalán létezik, 50%.
3. A nagy abszorpciós
2. Nagy fagyasztva
A script, vagy más néven hőhalál alapján a termodinamika második törvénye - entrópia növekedésének zárt rendszerekben. Az univerzum bővül, és a tárgyak is - el kell távolítani egymástól. Amikor az entrópia eléri a maximumát, az energia egyenletes lesz, és minden folyamat leáll. Hideg csillagok, az ügyet szétesni ... Egy szó, mindent körül leáll.
1. A nagy különbség
Universe at 68,3% -ot tett ki a titokzatos sötét energia, amiről a fizikusok tudom, nem annyira. Előtt a felfedezés a tudósok úgy vélték, hogy az univerzum tágulását, mivel a Big Bang, vagy lelassult vagy megállt. Azonban megfigyelése szupernóva, asztrofizikus arra a következtetésre jutottak, hogy a bővítés valóban gyorsul, és az oka, hogy - a sötét energia. Azaz, ez vezethet az úgynevezett Big Rip. Ez a forgatókönyv a halál a világegyetem azon a feltételezésen alapul, hogy az idő múlásával, a sötét energia egyre nagyobb lendületet, egyre aktívabban „rámenős” a galaxis és a tér tárgyak, megtörve minden meglévő kapcsolatok és struktúrák. Röviden, az univerzum bomlanak nagyon kis részecskék. De mi van a utolsó show nem fogja hívni - a legvalószínűbb, az emberiség meg fog halni sokkal hamarabb.
Kapcsolódó cikkek