6. lecke (23) Információ Isten ítélete

6. lecke (23). Ortodox Információ Isten ítélete.

- Ahogy az emberek Krisztus

- Miért keresztények hisznek a halhatatlanság

Meditálj magát először

2. Van egy latin kifejezés - casus belli (casus belli, casus belli). Minden korosztály, mind ama népek között, jogos indok a háború tartották a gyilkos idegen nagykövetek. Nagykövet és elküldte a uralkodónak tekinthető egy és ugyanaz a személy. Ambassador sértés - sértés az uralkodó és az ország. Mondd, ha egy személy lehet tekinteni egy nagykövet az Isten a földön? Ha igen - akkor hogyan kell kezelni az embereket?

A naptár az ortodox egyház alternatív örömteli szabadság és a szigorú böjtöt. Egyházi értelmében koplalás nagyon közel van a katonai értéke ugyanaz a szó. Ez áll az őr. Man megvédi önmagát rossz szó, a tettek, és intézkedéseket. És furcsa módon, - a jó, ízletes, drága étel. Aranyszájú Szent János kifejtette jelentőségét böjt: kiszámolni, hogy mennyit kell a hétköznapi étkezés. Most számítani, hogy mennyit fog kerülni étkezés hús nélkül. Vegyél magadnak egy sovány (olcsóbb) élelmiszerek, és adja meg a különbség, hogy a koldus.

Az evangéliumban van egy példázatot, milyen értéket ilyen penny lehet a sorsa a személy:

Az utolsó napon a világtörténelem, minden ember, minden nemzet, aki valaha is élt a földön fog összegyűlni Krisztus arcát. Az általános feltámadás Krisztus elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől és a juhokat jobb keze felől, a kecskéket - a bal oldalon. "

Az emberek megkérdezték tőle, hogy miért hibáztatni minket? Krisztus a válasz: miért, mikor éhes voltam, akkor kaptam nincs étel? Miért, amikor szomjas voltam, akkor kaptam nem inni? Jövevény voltam, és nem fogtatok meg engem. Meztelen voltam, és felöltöztettetek. Beteg voltam, és börtönben volt, de nem hozzám.

Megzavarodott ember kérdezi -, de nem látjuk Éhes, vagy akik kérdezik tőlünk, hogy az éjszakát. Ha tudtuk volna, hogy te vagy a kórházban, hogy van, akkor biztosan mi ment volna hotel

Krisztus is mondja: Bizony mondom néktek, Mivel ti nem, hogy ne az egyik ember, ne csináld nekem.

Ez azt jelenti, hogy minden jó vagy rossz szót, hogy az egész nép, az Isten veszi a saját költségén. Segítségnyújtás a véletlenszerű idegen, vagy hosszú ismerős otthoni nagymama -, hogy segítsen az Isten. De a sértés az egész nép az Isten elfogadja alkalmazták rá, hogy az istenkáromlás. A tanítványainak Krisztus azt mondta, hallasz? Ezután pontosan ugyanazzal a tisztelettel minden ember! Bárki - a messenger a földi mennyország!

A kultúra keresztény nemzetek sok történetet arról, hogy az emberek néhány jó vagy rossz tetteit felé az idegen, aki hirtelen találja Krisztussal. Például a költő Vjacseszlav Ivanov az ő történetét a herceg Svetomir tartalmazza a következő epizód:

A parton a herceg megjelent egy óriás. Óriás magának egy kis csap, szőrös, bár strahovidny, de a szeme látszott gyengéden és kedvesen csillogó alól bozontos szemöldökét. A herceg fordult felé mosolyogva: „Hogyan magasztalni benneteket, jóember?”

- Én ... Christopher lépett hozzám egy ifjúsági vadászat szolgálhat a legerősebb mester. Találtam a király a legerősebb, és erőfeszítéseket tett, hogy dolgozzon neki, mint a gazdája. És amikor meghallotta, hogy a király félt az ördögtől, hagytam a vonal kiszolgálására. Igen, láttam az egyik, mint az ördög fut a kereszt: Felfeszített félni. Nos, aztán elment megkeresni a Megfeszített. Én bolyongott a sivatagban, és ott volt az öreg remete azt mondták Krisztusról. Mondom neki: „Egész látni, hogy ő a legerősebb. Őt és tálaljuk. " És hallok egy halk hang hív este újra. Látom a víz baba, könyörögve szánalmasan mozgatni. Vettem egy botot, tedd pici a vállát is. Megyek. És a víz emelkedik, zúgás, búgás, nem engedi, fenyegető lenyelni. pretyazhely gyerek lenni, erejével a medve. Meghalni, azt hiszem, eljött az óra. Attól tartok, csak nem szeretem, hogy tönkreteszi a gyereket. Alig érte el a partot. És azt mondják, a baba: „Nehéz voltál, mint én teher az egész világon vállalták.” És azt mondta nekem: „Ez nem meglepő, hogy nehéz volt, mert te viselte a világ és a Teremtő a világ.” És látta a meglepetést, mégis azt mondja: „Én vagyok Jézus, akit te keresel.” Aztán én megkeresztelkedett, és elemzi Christopher „(név Christopher görögül azt jelenti, aki hordozza Krisztus).

Mert Krisztus szavai ( „mit tettél az egyik ....”) fekszik a nyom -, hogyan kell viselkedni a nehéz helyzetben. Ha úgy érzi, rossz - nézz körül. Találj valakit, aki lehet nehezebb, mint te. Segíts neki. Ha nem a pénz, majd egy kedves szóval és egy bizonyos fajta megjelenés, a mosoly. Talán ez az ember semmi jót nem jön vissza hozzád. De Istennek van egy csomó ember. És amit kölcsönkért lehet térni egy másik.

A Biblia tanácsot, hogyan kell Istent, hogy nem a kötelezett, a „szegény kölcsönöz az Úrnak, és Ő lesz visszafizetni neki jót, hogy” (egyházi szláv fordítása ennek hangzik, nagyon tágas és dallamos „miluyay Nishcha kölcsönös adás az istenek”).

Ezek a szavak azt jelentik, hogy Isten a mi feladatunk mindig visszatér egy olyan ember, de nem mindig ugyanazt a pénznemet. A férfi adta a szegény rubelt. És ahelyett, hogy Isten tud kapni ... Nem, nem a pénz, hanem egy jó halhatatlanságot.

A fő jutalom, mely várja és félelmetes hívők - Isten ítélete.

Az emberi élet a Földön nem végtelen. Ezért minden korban az emberek már próbálja megérteni, mi van odakint, túl a küszöbértéket a földi élet.

Az emberi élet a Földön nem végtelen. Ezért minden korban az emberek már próbálja megérteni, mi van odakint, túl a küszöbértéket a földi élet. Persze, ez egy rejtély, hogy az összes, ezért ez csak beszéli a nyelvet példázatok.

Ha valaki beszél az emberek az interneten keresztül, aztán a számítógép elromlott, hogy az adott személy eltűnése az internetről a halála? És így a szervezet nem teszi tönkre a lélek törés.

A hit sok ősi vallások elmesélni modern módon: a test, mint egy rakéta, ami néhány rövid perc alatt az űrhajó teszi a hosszú repülés. Minden láttad a televíziós felvételeket a rakéta, miután eleget tett távolodik az űrhajó és leesik, amikor a hajó továbbra is törekszik előre túlhajtott azt.

A test meghal, de az ember - nem. Csak a lelke megszűnik használni a szervezetben.

Nagy orosz költő Marina Tsvetaeva között éltek az emberek, akik hangosan kinyilvánították hitetlenség Isten és a lélek halhatatlanságát. Felhívták Tsvetaeva nagyon szoros sor:

Minden becsületes, hogy az emberek elfelejteni,

Mivel az olvadt hó és egy gyertyát?

A jövőben csak egy maroknyi por

Under cross sírját? Nem akarom!

Minden pillanat, összerezzent a fájdalomtól,

Ahhoz, hogy egy újra.

Minden hal meg! To Do

Megértem a sors adott minden.

Figyelj! Nem fogadom el!

Én nem alacsonyabb a földre,

Ezen túlmenően, a keresztény úgy véli, hogy még törés a lélek (vagyis bűnök) nem elpusztítani. De lehet megcsonkít neki. A halhatatlanság az ember nem tud kedvére. halhatatlanság minősége függ a minősége a szeretet.

Képzeljük el, hogy azért jött, hogy marad a szinte ismeretlen távoli rokona. Hozott egy csomó nagyon jó ajándék az Ön számára. Hozott egy csomó nagyon jó ajándék az Ön számára. De egyszerűen elfelejtette, hogy a következő években, hogy nem láttál, akkor nagyon nőttek fel. És ez egy ilyen csodálatos csörgők hoztál! És egy nagyon jó babakocsi! És van 11 éve ...

Így az ember fejlődik egy csomó jó dolog, és örömét. És amint nőtt ki a gyermekek ruhákat, így egy nap majd kinövi a testét.

Emlékszel a hobbit Bilbó „A Gyűrűk Ura”? És panaszát, hogy ő beszorult a halhatatlan testet?

„Azt kell pihenni, hosszú pihenésre, Gandalf. Már megmondtam. Öreg vagyok. Igen, tudom, mert én nem mondom, de belül. Nekem valahogy nem olvad. Nos, mint egy darab vajat bekent túlságosan nagy egy darab kenyeret. Ez a baj, nem?”. Gandalf kifejtette: „Bárki, aki rendelkezik az egyik a Nagy Gyűrűk, nem hal meg. Igaz, és nem élnek túl. Csak addig folytatódik, amíg, amíg nem lehet megunni a teher alatt. És ha ő is gyakran használja a Ring, a láthatatlanság ott, vagy bármi mást - az ő sorsa is keserű. Úgy tűnt, istachivaetsya az idő, elhalványul, elhalványul, amíg el nem jön a semmi, amíg el nem tűnik a világot örökre, aztán van ítélve vándorol örökre egy örökös félhomályban földöntúli tekintetét a sötét erők, amelyekre gyűrűt. Így óhatatlanul történnek, csak az idő. Ha a tulajdonos a Gyűrűk erős szellem és a tiszta gondolat - újabb; más esetekben - korábban, de a sötét hatalom elkerülhetetlenül leigázzák azt. - Milyen horror - tört ki Frodó. "

Azt hiszem, mindenki tudja, a mese a fény a kis herceg.

Halál tartják a vallást, mint az utolsó átmenet. De hol? Ez attól függ, hogy az adott személy megtanulta szeretni. Gyakran úgy, mintha a szeretet, és tényleg csak használja az embereket Örömünkre az ajándékokat és hízelgő számunkra. Anélkül, az ajándékokat, az egyik önmagában, akár az utak marad nekünk?

Nemrégiben felnövő és az utolsó átmeneti - ez a kiút a szervezetben, hogy a halál. Amint az a személy nőtt ki a gyermekek ruhákat, így egy nap majd kinövi a testét. A lelke kell valamit, ami örömet csak neki, de nem a test, ami túl nehéz volt és feszes. De megtanultam, hogy a kimenő ember értékelni egy ilyen lelki és örök öröm?

Most már világos, hogy miért az ortodox keresztények nagyböjt kezdődik egy emlékeztetőt az evangélium példázatot a juhok és a kecskék. gyors siker nem mérhető, hogy mennyi és milyen fajta ételt evett egy személy, vagy nem enni, és akkor is, ha ő válhat szigorúbb magadnak és kedves másoknak.

Ha valaki nem szereti Istent és másokat, és az is marad az örökkévalóságban egyedül.

Egy amerikai sci-fi író bemutatta a képet. A tudósok hoztak létre a tökéletes ruha. Ez összegyűjti a nedvességet egy személy a légzést, tisztítja, és lehetővé teszi, hogy ismét meginni. Minden rendszer működik ott a „zártláncú”, és ezért lehetséges, hogy évekig élnek. És az űrhajós belépett helyet a ruha ... és elhúzódott a hajót. Keresse meg a kis ember a hatalmas világűrben lehetetlen. Látja a Földet. És a Föld nem látja ... Nap nap után, úgy néz ki, az ő sisakját Blue Earth, megpróbálja elérni, hogy neki, fogta a kesztyű öltöny, vajon a barátaim még mindig ott vannak. Az évek múltak, és a sisak töltött újból kinőtt haj, ami fokozatosan csökken a homlokán és a zúzás minden oldalról, teljesen rejtve az a személy, az egyetlen dolog, ami rendelkezésre állt neki - Föld nézet. Nem tudta levenni őket az oldalon. Land az első két évben a lassan eltűnt a függöny mögött a hajat, ahonnan behatolt csak halvány fény. Aztán eljött az idő, amikor nem tudott meghatározni, ahol az űrben, ő alszik, vagy ébren van, valahol az álom és a valóság. Vegyes gondolatok, mert nem volt senki a közelben, még a jelenléte az emberi hang, hogy emlékeztessen a valóság. Tíz éve, egyre nehezebb lélegezni, mert a benőtt szőr. Beard összekuszált arca eldugult a szájban, és viszket az orr folyamatosan. És senki nem jött ...

Ezen túlmenően, a keresztény emlékszik, és hogy halhatatlan, nem csak ő, hanem azokat is, akiket megsértett. Buszok az utcán a városok tele vannak a halhatatlanság. Össze fogunk házasodni a halhatatlan, halhatatlan gyötrelem és megalázni. Mindannyiunknak túléli a halált a világegyetem és a galaxis. Ezért szükséges, hogy legyen ideje megemészteni az emberek előtt, hogy ő (vagy azok) Utolsó átmenet. Minden halhatatlan. És mindenki lesz az örömre. És minden mindig lesz. És azt mondja, hogy valaki - „Nem akarom, hogy a paradicsomban!” - és Krisztus mondani -, akkor megtagadják tőlem ... Maradj egy darabig az ő szeszélyeit.

Egy kortárs költő azt mondta: „Nincs vége senkinek - még azok is, akik nem velünk.” Úgy is lesz már Isten alkotta. Szóval, más lesz, akkor kedvesebb. És ha én vagyok az ő régi emlék leszek mérges velük - inkább okoz magának felesleges fájdalmat. Ezért szükséges, hogy legyen ideje megemészteni az emberek előtt, hogy ő (vagy azok) eltérés a földi életben.

Ez a negyedik keresztény motívum, hogy jót.

Görögök küldött Prince Vladimir filozófus. Megmutatta Vladimir fátyol, amelyen ábrázolták a bíróság az Úr. Vladimir ugyanazzal a lélegzettel, azt mondta: „Nos ezek a jobb oldalon, jaj azoknak, akik maradnak.” Filozófus azt mondta: „Ha azt szeretnénk, hogy igazak jobb, megkeresztelkedtek.” Vladimir is süllyedt ez a szívben, és azt mondta: „Várok egy kicsit”, szeretnének megtudni a hit. És adta néki sok ajándékot és Vladimir küldte el nagy megtiszteltetés.

- Akkor állj finom szív.
Látni fogja: egy kemény, könyörtelen ajtó
A nehéz felfüggesztés (például nyaralás esetén) vár.
Otopresh - olyan okos - lelket mentett.

- Sajnálom, én haldoklom először.
És mi a kulcsa? Mondjuk, nem thai!
- A Keys, mint a törvények az Úr, egyszerű -
Ez egy közös jó cselekedetek tiéd.

Régebben tudni, hogy a szegény: mint az árnyék,

Reggel történt, egész nap

Az idős férfi lépett az ablakok alatt

És kérek alamizsnát;

De minden, ami összegyűlt a nap,

Néha, ő adta az éjszaka

Kapcsolódó cikkek