Media Center, Ügyvédi Iroda jogi előre

Három módon, hogy ne kelljen adót árfolyam különbözet

Ljudmila Titova, ügyvéd ügyvédi iroda Forward Jogi kínál hatékony lehetőséget az adóterhek csökkentésére, amely kapcsolatban áll az átértékelési deviza eszközök és források változása miatt a rubel árfolyama.

Ha a cég egy ingatlan (valuta értékek), eszközök vagy kötelezettségek devizában, akkor számolni kell a költségek rubel az arány szerint a központi bank az Orosz Föderáció. Persze, ezt meg kell adni, ha a másik természetesen napjától vagy annak meghatározása nem a törvény által meghatározott vagy a szerződés. Átértékelések végzik időpontjában tulajdonjog átruházása valuta értéktárgyak, megszűnése követelményeket vagy kötelezettségeket, vagy utolsó napján az aktuális hónap. Attól függően, hogy mi történt, mielőtt a fenti. Abban az esetben, ha a deviza árfolyam ellen rubel növekszik, lehet, hogy az árfolyam különbségeket:

- pozitív - a átértékelési többlet valuta értékek és igények devizában;

- negatív - további kötelezettségek értékelését devizában denominált.

Az ilyen árfolyam különbözeteket, illetve nem működési bevételek és ráfordítások a társaság. Ezek figyelembe veszik, amikor adó meghatározásának alapja adó (COP. 11, n. 2., Art. 250 TC RF, Hancock. 5, p. 1, v. 265 RF).

Következésképpen az átalakítás követelések devizában denominált, melynek sebessége növekszik, majd növekedéséhez vezet a nem üzemi dohodova következésképpen növekedéséhez adókulcsok.

Teljesen elkerülni az árfolyam különbségeket nem valószínű. Az egyetlen fajta devizaügyletek, ha nem szükséges, hogy újraszámolja a kötelezettség összegével - a tranzakciók, amelyek a devizaárfolyam rögzített fix összeg.

Számos módja van, hogyan lehet csökkenteni az adóterhelést, ami összefügg az átértékelési deviza eszközök és források.

1. módszer: Transzfer kötelezettségeit. Azaz, mindannyian követelések és kötelezettségek külföldi pénznemben meghatározott lefordítják szervezetek, amelyek a készpénz elszámolás módja a bevételek és ráfordítások. Ezek a vállalatok felismerik a bevételek és kiadások megkötött szerződésekről devizában, az összeg a tényleges kifizetést, így a köztük lévő különbség nem merül fel. Devizaügyletek kell szervezetek által végzett, amelyek az egyszerűsített adórendszer. Ez a módszer használható szigorú betartása adótörvény (Art. 346,12 RF).

Például a cég tárgyalni a partner, hogy a szerződéses ár kerül kiszámításra:

- mint a szállítás időpontja a fizetési után a tulajdonjog átruházása;

- időpontjában a fizetés, de ebben az esetben előírja, hogy a vállalkozó köteles fizetni 100 százalékos előleg a szerződés alapján. Végül is, ha szó szerint értelmezzük a cikket 271 adótörvény, kiderül, hogy a számítás előleg devizában denominált csak a mértéke szerint a központi bank.

3. Eljárás hogy ellenőrizzék az arány a pozitív és a negatív árfolyam-különbözetet. Ez akkor lehetséges, ha a vállalat a deviza követelmények és deviza kötelezettségek. És akkor ott van a nem működési bevételt, akkor csökkenthetjük a nem-működési költségek.