1. kérdés pap

Szia, Eugene. Az álmok nem oldja meg a figyelmet. Az álom - ez egy természetes tulajdonsága az agy, semmi több. Ne keresse semmit misztikus álmok, vagy esik a démonok befolyása. Ne figyeljen az érveket látszik bizonyítani az informatív értéke az álmok, hogy ez egy játék a mérkőzések, a lőpor raktárban. Felébredt, mossuk, és az ima, a nyaki víziók nem hozza, akkor szétszórt. Idővel megtanulod, hogy felejtsük el az álom a pillanatban, amikor kinyitod a szemed. Imádkozunk öngyilkosságok lehet, mint ez: „Keressétek meg, Uram, elveszett lélek a szolga (név): ha lehetséges, irgalmazz. Neizsledimy sorsod. Nem engem ez az én vétkem ima, de hadd legyen szent a Te akaratod. "

Priest Alexander Beloslyudov

Kedves Mária, könyörögj öngyilkosságok is csak közeli hozzátartozók, akik önként kívánnak venni egy ilyen felelősséget. Ezért a templomban a megemlékezés a öngyilkosságok nem szerepel. Mivel az emlékmű étkezés, amelyek hagyományosan nem teszik az öngyilkossággal. Jobb lenne, ha a család önként szakítja meg az élet manapság fokozza ima neki, és terjeszteni alamizsnát. Isten áldjon meg!

Archpriest Andrei Efanov

Azt mondják, hogy az életét adja egy másik személy - ez nem öngyilkosság, hanem éppen ellenkezőleg. Szégyen az Isten előtt, de még mindig fáradt élet, tökéletesen megértem, hogy az öngyilkos (különösen az ortodox) - ez a szörnyű, hogy megtalálják. Nyilvánvaló, hogy sem itt, sem a pokolban. Talán el kellene menni a kórházba, és adja meg, hogy egy másik személy bármely hatóság megmenteni a haláltól ezt? És bocsásd meg, ha a trükk az ellenzék Isten akaratát. Átmentem egy csomó öngyilkossági gondolatok és ezek végrehajtásának módozatait, de hirtelen eszébe jutott. Mi nem áldozat? Nem fáj, és nem félnek, és talán nem is olyan bűnös?

Hülye, Szergej gondoltam! Az áldozat nem fogadható el, ha nem az életed! Ez nem a „technika”, és a belső állapot, depresszió, frusztráció, nem hajlandó élni. Nem volt bűntelen? Szüksége van egy komoly vallomást, és azt hiszem, a segítségével a pszichoterapeuta. Isten segít leküzdeni a széthúzás önmagával és az élet. Azt hiszem, ha van egy áldozat, ez nem minden, amit elvesztett. Hagyományos öngyilkosság - lefelé és kifelé önző. Te - nem így van. Élő, szolgálják közel. Tartsa Krisztus!

Archpriest Maxim Hizhy

Mondd, kérlek, miért Zolotukhin fia temetésén, mert öngyilkos? Nem beszélhetünk Tsvetaeva. És én nagyapám, és imádkozni a templomban nem lehet? Miért?

A kérdés, hogy a temetés öngyilkos megoldja a püspök vagy képviselője az egyházmegyei adminisztráció. Azt is, hogy egy ilyen kérelem az ő egyházmegyéjében, amely a petícióban a körülmények a tragédia. Lehetséges, hogy van egy ok, hogy elviszi a kérését temetés vagy megemlékezés a templom leereszkedő. Például egy mentális zavar, hogy öngyilkos lesz. Abban az esetben, Marina Tsvetaeva nem ilyen egyszerű: lehet ölni (vagy hogy a halál) NKVD. Úgy vélem, hogy ez a fő oka engedékenység. És a helyzet az, családi állított Zolotukhin magán, nem kötelesek bejelenteni a világnak az a baj, elég hierarchia. Azt is tudni kell, hogy nem temetés, nincs megemlékezés paradicsom nem nyílik meg automatikusan halott. Megtagadása a temetés - szintén nem egy mondat a pokolba. Csak a templom ad az ügyet Isten ítélete.

Archpriest Maxim Hizhy

Isten szolgája Anna

Anya, drágám! Kezdjük azzal, hogy a szülők, persze, a szavakat, nem viselkednek egészen igaz. Sajnos, ez történik az életben. De a szülők nem dönt, akkor adott nekünk a születés. És hol vannak a barátok, barátnők, rokonok - valóban üresség körül, és nem szeretett? Hitvalló ott, de akkor csak menjen fel a pap, poispovedovatsya (különösen öngyilkossági gondolatokkal), kérni, hogy imádkozzanak (és emlékszel az egészségügyi szolgáltatási születése Szűz és Szent Bogoottsov Joachim és Anna (szülők, Szűz Mária). Azt hiszem, érdemes beszélni egy jó terapeuta beszélni depresszió -. „megkövesedett érzések” Remélem, hogy hamar fel magát misdiagnosed gondolod tizenéves idegek és a tapasztalat az utat is, mert önző ... „nem szeretem, nem a vas .. nem értik, olyan vagyok, mint a gyom. „És talán, Ba Anya sajnálom veszekedések otthon, segít neki, hogy szerelmes a pápa, hogy megpróbálja összeegyeztetni a szülők ... Talán mindent lesz jobb?

Archpriest Maxim Hizhy

Helló, Catherine. Először várni a hivatalos vizsgálat lezárását. És már az eredményeket fog működni. Ha bebizonyosodik, hogy ő nem segített esni, de nem tette meg magát, a temetés nem lehetséges, nem öngyilkosság temetkezési szolgáltatás. Ez alól kivételt képeznek azok az esetekben, amikor bizonyíték van az emberi őrület ezen a ponton az életükben. Ez szükségessé teszi a megfelelő orvosi igazolás és az áldást a püspök. Ha a vizsgálat azt bizonyítja, hogy volt egy gyilkosság vagy baleseti halál, minden pap lesz, hogy egy temetés és külön engedélye nélkül a püspök.

Priest Alexander Beloslyudov

Helló Tervezett esküvői 4 hónap. Mi töltött sok erőfeszítést keresett pénzt. Minden készen áll. Nincs visszaút (számunkra személyesen). Egy hónappal később, az esküvő, és hirtelen megtudja, hogy nagyapám a menyasszony felakasztanak! Lehetséges, hogy nem törli az esküvő? 40 nap az idő nem felelt meg. Javasoljuk, hogy töröljék el, de nem akarjuk, mert nagyon hosszú úton menni, és nem lesz képes elviselni, és nem akarjuk, hogy megszünteti. Mi történhet rossz, ha játszunk az esküvő? Köszönöm.

Szia, Dmitry! Minden attól függ, hogyan mennek, hogy megünnepeljék egy esküvő. Negyven nappal halála után támaszkodik gyász. Bíró magadnak, mint egy családi lesz móka és ünneplik, miközben jártak ilyen bánat? Öngyilkossága után az még csak nem is a templomba imádkozni, vigasztalni magukat, és segít a lélek az elhunyt. Azt hiszem, ez egy olyan alkalom, hogy emlékezzen a bűneit, hogy megbánjuk, hogy látogassa meg a templomot, és ne érezd „a csontokat.” Nem szabad elfelejteni, hogy a tiszteletlenség ősök visszatérnek hozzánk a gyerekek. Sin nem lesz, ha regisztrál a házasság és a szerény ebből az alkalomból. A pazar ünnepségek, transzfer az esküvő napján.

Priest Vladimir Shlikov

Helló Van olyan helyzet. Megkereszteltek 16 évesen, 25 évvel ezelőtt. Keresztapa meghalt, a hivatalos verzió - öngyilkosság, hanem a család, valamint a tanúk, akkor nem. Keresztanya nem olyan beszélgetés nem akar, és még beperelte minden rokonom és rendszeresen megfenyegetett. Keresztapa nagybátyám volt. Nos, hagyja őt a mennybe. Hogyan, nem emlékszem a nevére, amely szerint a megkeresztelt, a jelenlegi nem lépte át. Nem keresztelték kétszer, és a templomban, azt kell tudni, hogy a nevét, senki megkérdezni. Köszi előre.

Anatolij, a keresztségben a névváltoztatás csak abban az esetben, ha ez nem ortodox. Mindig is az volt. Ön - a neve az ortodox. Szóval, azt hiszem, megkeresztelkedtek a nevét, hogy van, Anatolij, és nem kell feltalálni semmit.

ieromonah Viktorin (Aseyev)

Apa, áldja meg! A nevem Elena, 53 éves. Segítség Board. A férjem és én három gyerek, már felnőtt, és két unokája, 2 és 4 év. Sógornőm nem működik. A fiú két munkahely. Az elmúlt hat hónapban vettem észre, hogy kommunikál az interneten keresztül a férfiak, egyikük ül 5 év gyógyszerek, és a többi kaukázusi. Kezdetben volt egy ártatlan levelezést, és most ment egyértelmű tippeket. Nyíltan megvitatják a fiam negatív módon, és az intim életet. Fenyegető öngyilkosság. Ez megrémít. Szerettem volna beszélni vele egy jó, de nem találok szavakat. Fia nem mond semmit, nem árt. Nagyon titokzatos. Én még egyszer megpróbálja, hogy ne sértse. Elmegy a templomba a gyerekek a felesége nélkül. Ő nem akar házasodni. Imádkozom, hogy az Úr az ész a lányommal. Tanácsot, mint én. Muszáj, hogy indítsunk el egy beszélgetést a lánya, vagy várni? Vagy úgy, mintha nem érdekel? Isten óvjon minket.

Deacon Ilya Kokin

Elena, ezek a hiedelmek sajnos annyira elhomályosította a fejében honfitársunk, hogy azok nagyobb valószínűséggel hinni nonszensz, mint az ősi pogányok, mint Istent. Ortodox hit és annak alapjait, senki sem tudja, de kb mindenféle „Halál Lánc” mindenki tudja. Ebből a tények nem áll kapcsolatban - nincs dátumok, nem a számokkal. Kiterjed minden Isten gondviselő, az Úr irányítja az összes, valamint kit hívjon, hogy magát, amikor az ég, a Bíróság függ akaratát és, hogy a személy a földön élt. És a falusiak tipp: nem megy a templomba imádkozni, mert az Úr hozta meg buta, és mindenki csendben feküdt, még mindig nincs lelki gyümölcsöt nem hoz - nem mentjük el, de csak minden eretnekség. Mondja, őszintén. Isten segítsen!

Abbot Nikon (fej)

Kérem, mondja az álmok, hogy időről időre egy osztálytársa, de az álom nem félnek, és ne aggódj, csendes és nem beszél, és én is vele valamit beszélni, és ő csak ül mellette. Az iskola volt az első szerelem, mi nem kommunikálni iskola után vele, azt kerülni vele közösségben, de hat hónappal ezelőtt, megtudta, hogy ő felakasztotta magát 29 év. Most jön hozzám egy álom. Mi a teendő, így megállt velem álmodik?

Azt hiszem, ő álmodik, mert a híre halála egy nagyon erős benyomást rád. Próbálja meg bízni az Úr irgalmas ítéletet a lelkét, és imádkoznak róla néha otthon.

Deacon Ilya Kokin

Kapcsolódó cikkek